Τελευταία Νέα
Διεθνή

UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Ρωσία έχει μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσει τα μετόπισθεν της Ουκρανίας

UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Ρωσία έχει μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσει τα μετόπισθεν της Ουκρανίας
«Με τη μοναδική ικανότητα να χτυπά το πίσω μέρος της Ουκρανίας με τρόπο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στις ουκρανικές υποδομές», αναφέρει το UnHerd
Η Ρωσία έχει μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσει στα μετόπισθεν της Ουκρανίας και να υπονομεύσει την ικανότητά της να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, γράφει το βρετανικό έντυπο UnHerd.
«Με τη μοναδική ικανότητα να χτυπά το πίσω μέρος της Ουκρανίας με τρόπο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στις ουκρανικές υποδομές», αναφέρει το UnHerd.
Σημειώνεται ότι μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την ικανότητα του Κιέβου να πολεμήσει περαιτέρω.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η δυτική βοήθεια θα μειωθεί δραστικά, γεγονός που θα οδηγήσει στη σταδιακή υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας το 2024 και στην κατάρρευση το 2025, όταν η Ρωσία «επεκτείνει το ενεργό μέτωπό της».
Στο μέλλον, η Ουκρανία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο στο δικό της στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, αλλά η αυξημένη αποτελεσματικότητα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών καθιστά αυτό το έργο εξαιρετικά δύσκολο, τονίζει η δημοσίευση.
Σε μια τέτοια κατάσταση, οι διαπραγματεύσεις «καθίστανται επειγόντως απαραίτητες για την Ουκρανία», συνοψίζει το UnHerd.
Ωστόσο ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και ότι η Ουκρανία είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης