Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Ουκρανία πλησιάζει στην εξάντληση των κρίσιμων όπλων

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Ουκρανία πλησιάζει στην εξάντληση των κρίσιμων όπλων
Τα συστήματα αεράμυνας είναι μεταξύ των όπλων κρίσιμης σημασίας για την Ουκρανία, από τα οποία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις
Η  Ουκρανία, λόγω της έλλειψης αμερικανικής βοήθειας, πλησιάζει στην εξάντληση ορισμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου.
«Υπάρχουν κάποια πυρομαχικά που έχουν σε αφθονία, τα οποία θα διαρκέσουν για τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες.
Και υπάρχουν άλλα που δεν θα έχουν αρκετά για τόσο πολύ. Πολλά εξαρτώνται από το τι κάνει η Ρωσία και πως θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους», τόνισε ο John Kirby.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα συστήματα αεράμυνας είναι μεταξύ των όπλων κρίσιμης σημασίας για την Ουκρανία, από τα οποία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.
Ο John Kirby σημείωσε επίσης ότι θα εκπλαγεί αν η διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν λάβει υπόψη την αβεβαιότητα της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας κατά τον περαιτέρω σχεδιασμό της εκστρατείας.
Ο πρόεδρος Biden θα συναντηθεί με το Κογκρέσο στις 18 Ιανουαρίου 2024.
Σκοπεύει να τους πείσει να διαθέσουν πρόσθετα κεφάλαια για στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, σημειώνοντας ότι μέρος των διαπραγματεύσεων θα είναι απόρρητο.
Μόλις πρόσφατα ο John Kirby είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω έλλειψης δημοσιονομικών πόρων, δεν σχεδιάζουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης