Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Η Ρωσία θα μας χτυπήσει παντού»: Πλήγματα σε βάσεις του ΝΑΤΟ - Κόλαση εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει F16

«Η Ρωσία θα μας χτυπήσει παντού»: Πλήγματα σε βάσεις του ΝΑΤΟ - Κόλαση εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει F16
Η Ρωσία διαθέτει μια μεγάλη αεροπορία που μπορεί να πραγματοποιήσει θανατηφόρα πυραυλικά πλήγματα με αεροσκάφη
Σχετικά Άρθρα
Μια κόλαση επί γης... Αυτή θα είναι η απάντηση της Ρωσίας σε περίπτωση που η Ουκρανία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο αμερικανικά F-16. Μάλιστα, το σχέδιο της Ρωσίας φαίνεται να περιλαμβάνει ακόμα και πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από όπου θα μπορούσαν να «σηκωθούν» τα αμερικανικά μαχητικά.
Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο η Ουκρανία αλλά και η Δύση... Γι' αυτό και το Κίεβο εμφανίζεται διστακτικό ως προς το να χρησιμοποιήσει άμεσα έναν εκτεταμένο στόλο μαχητικών F-16 αμερικανικής προέλευσης, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύει τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα και να παρακολουθεί τις στρατιωτικές κινήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους πυραύλους αεράμυνας δυτικής κατασκευής, που επίσης είναι ευάλωτοι εάν μεταφερθούν σε μεγάλους αριθμούς, καθώς η Ρωσία έχει πληροφορίες για όλες τις μεγάλες ουκρανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών και πυρομαχικών. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (UAF) Yuri Ignat, σύμφωνα με αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η Ρωσία διαθέτει μια μεγάλη αεροπορία που μπορεί να πραγματοποιήσει θανατηφόρα πυραυλικά πλήγματα με αεροσκάφη όπως τα Su-30SM, Su-34 και Su-35. Χρησιμοποιεί μεγάλα στρατηγικά βομβαρδιστικά όπως τα Tu-95, Tu-160, Tu-22 ή το MiG-31K για να χτυπήσει στόχους βαθιά στην Ουκρανία από μεγάλες αποστάσεις. Η τελευταία ομάδα αεροσκαφών εκτοξεύει πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου του Kh-101 ή του αεροβαλλιστικού υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal. Επίσης, χρησιμοποιεί πυραύλους τακτικής εκτόξευσης από ξηρά και θάλασσα για χτυπήματα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων Iskander, των πυραύλων κρουζ Kalibr, Onyx και των drones καμικάζι Geran-2 για στόχευση ουκρανικών θέσεων αεράμυνας.
Η δήλωση του Ignat είναι επίσης συνεπής με προηγούμενη αναφορά των EurAsian Times σχετικά με την απειλή της Ρωσίας να βομβαρδίσει αεροπορικές βάσεις σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που περιβάλλουν την Ουκρανία εάν τα δυτικά F-16 λειτουργήσουν από εκεί. Η παραδοχή, επομένως, επικυρώνει επίσης την ευρεία έννοια ότι τα F-16 που πετούν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι είναι δύσκολο να επιχειρούν από οποιοδήποτε αεροδρόμιο εξαρχής – οι ρωσικοί πύραυλοι καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα.

«Η Ρωσία μπορεί να μας χτυπήσει παντού»

Ένα δημοσίευμα στο TASS ανέφερε τη συνέντευξη του Ignat στο περιοδικό Focus, όπου φέρεται να είπε: «Ο ουκρανικός στρατός φοβάται να εισάγει μεγάλες ποσότητες αμερικανικών μαχητικών F-16, καθώς και πυραύλων αεράμυνας, στη χώρα». «Αυτό οφείλεται στον κίνδυνο καταστροφής τους από τις ρωσικές δυνάμεις, που γνωρίζουν καλά που έχουν αποθηκευθεί τα όπλα».
Ο «τεράστιος αριθμός πυραύλων» από τις δυτικές χώρες «πρέπει να αποθηκευτεί» και η Ρωσία «αργά ή γρήγορα θα το μάθει».
Ένας άλλος εκπρόσωπος της UAF παραδέχτηκε ότι «οι πληροφορίες δουλεύουν δυστυχώς για αυτούς (τον ρωσικό στρατό) και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν πλήρεις αποθήκες πυρομαχικών στην Ουκρανία».
«Είναι η ίδια ιστορία με τα μαχητικά F-16. Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα, αλλά δεν το δεχόμαστε, γιατί;!». Ο Ignat είπε ότι μετά την άφιξή τους στο ουκρανικό έδαφος, τα F-16 «θα γίνουν καλός στόχος».
Ο αξιωματούχος της UAF πρόσθεσε ότι η Ουκρανία σκοπεύει να παραλάβει το F-16 όταν «ετοιμαστούν οι συνθήκες». «Οι άνθρωποι που θα τους πιλοτάρουν, οι άνθρωποι που θα τους εξυπηρετήσουν, η υποδομή των αεροδρομίων. Όταν όλα είναι έτοιμα, θα υπάρξει μια λογική βάση για την τοποθέτηση του αεροσκάφους στην Ουκρανία. Στο μεταξύ, θα επισκευαστούν και θα εκσυγχρονιστούν εκεί», προσθέτει ο Ignat.
Ο Ignat έχει παραδεχτεί τη ρωσική αεροπορική υπεροχή στο παρελθόν. Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, επεσήμανε πώς το μαχητικό Su-35S, το πιο προηγμένο αεροσκάφος της Ρωσίας μετά το Su-57, είναι το «κύριο αεροσκάφος που αποτελεί απειλή που πρέπει να αναγνωριστεί».
«Το τεχνολογικά ισχυρό αεροσκάφος με ανώτερο οπλισμό (διαθέτει πυραύλους) που μπορεί να υπερηφανεύεται για ακόμη μεγαλύτερα βεληνεκές από το AIM-120 Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile (AMRAAM). Το ραντάρ, η σκόπευση και το σύστημα πλοήγησής του μπορούν να πυροβολήσουν πολλούς στόχους ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο Ignat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης