Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς - Έχουν εμμονή μαζί μας

Ρωσία: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς - Έχουν εμμονή μαζί μας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο επωφελούνται οικονομικά από τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στο Κίεβο, αλλά αντικαθιστούν επίσης ξεπερασμένα μοντέλα στο οπλοστάσιό τους με νεότερα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να προμηθεύουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, παρά την ρητή απαγόρευση χρήσης τους σε μη στρατιωτικούς στόχους, όπως δήλωσε μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, J. Zhdanova, μιλώντας σε ολομέλεια του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία Ασφάλειας (FSC).
«Η Ρωσική Ομοσπονδία εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή στη συνεχιζόμενη παροχή της Ουκρανίας με πυρομαχικά διασποράς», τόνισε η Zhdanova.
Σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο επωφελούνται οικονομικά από τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στο Κίεβο, αλλά αντικαθιστούν επίσης ξεπερασμένα μοντέλα στο οπλοστάσιό τους με νεότερα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
«Η μεταφορά τέτοιων πυρομαχικών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των επιθετικών στόχων της Ουάσιγκτον, η οποία έχει εμμονή να επιφέρει μια «στρατηγική ήττα» στη χώρα μας», είπε η Zhdanova.
Τα πυρομαχικά διασποράς είναι γομώσεις γεμάτες με μεγάλο αριθμό εκρηκτικών υποπυρομαχικών για διάφορους σκοπούς (αντιαρματικά, κατά προσωπικού, εμπρηστικά και άλλα).
Βρίσκονται σε υπηρεσία με τους στρατούς πολλών χωρών με τη μορφή βομβών, βλημάτων πυροβολικού και κεφαλών πυραύλων.
Την 1η Αυγούστου 2010, τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς, η οποία υπογράφηκε από 123 χώρες, αλλά επικυρώθηκε μόνο από 111.
Ειδικότερα, δεσμεύτηκαν ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα παράγουν, χρησιμοποιήσουν ή μεταφέρουν τέτοια πυρομαχικά σε κανέναν .
Από τις ευρωπαϊκές χώρες, η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Φινλανδία και την Εσθονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης