Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η Ρωσία έχει αποφασιστική υπεροχή στο Ουκρανικό μέτωπο - Θα πετύχει στρατηγική νίκη

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η Ρωσία έχει αποφασιστική υπεροχή στο Ουκρανικό μέτωπο - Θα πετύχει στρατηγική νίκη
Οι Ουκρανοί ρίχνουν 2.000 οβίδες έναντι 10.000 των Ρώσων αναφέρει ο Markus Reisner
Ο ρωσικός στρατός είναι πολλές φορές ανώτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ποσότητα πυρομαχικών και μπορεί να επιτύχει μια σημαντική νίκη στο μέτωπο, δήλωσε ο συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ntv Nachrichten.
«Σε ορισμένους τομείς του μετώπου, κατά μέσο όρο, εκτοξεύονται περίπου δύο χιλιάδες οβίδες την ημέρα από την ουκρανική πλευρά και περίπου δέκα χιλιάδες από τη ρωσική πλευρά.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε και πάλι αναλογία ένα προς πέντε, και αυτό φυσικά, αντανακλάται αυτόματα στην κατάσταση στη μάχη πεδίου», δήλωσε ο αξιωματικός Markus Reisner.
Υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή της προς την Ουκρανία να προμηθεύσει ένα εκατομμύριο οβίδες μέχρι το τέλος του 2023.
Τα κράτη δεν μπορούν επίσης να βοηθήσουν την Ουκρανία, επειδή αναγκάζονται να προμηθεύουν πυρομαχικά όχι μόνο στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στην επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο ρωσικός στρατός μπορεί να επιτύχει μια σημαντική νίκη στην Ουκρανία, είναι σίγουρος ο Αυστριακός αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, η Ρωσία αυξάνει μόνο τον αριθμό των στρατευμάτων της στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, ενώ η Ουκρανία απαιτεί γενική κινητοποίηση για να αναπληρώσει τις απώλειες.
Η Washington Post ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τελείωσαν από βλήματα πυροβολικού, γι' αυτό ορισμένες μονάδες αναγκάστηκαν ακόμη και να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης