Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rebecca Koffler (Αξιωματικός Πενταγώνου): Η Ρωσία βρήκε την «αχίλλειο πτέρνα» των Ηνωμένων Πολιτειών

Rebecca Koffler (Αξιωματικός Πενταγώνου): Η Ρωσία βρήκε την «αχίλλειο πτέρνα» των Ηνωμένων Πολιτειών
Κινέζοι και Ρώσοι στρατιωτικοί θεωρητικοί έχουν αφιερώσει σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα παρατηρώντας τις τακτικές του αμερικανικού στρατού σε ζώνες συγκρούσεων
Η Ρωσία ανακάλυψε ότι μια ομάδα κατασκοπευτικών δορυφόρων έχει γίνει η αχίλλειος πτέρνα του αμερικανικού στρατού, δήλωσε η Rebecca Koffler πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου στο Fox News.
«Κινέζοι και Ρώσοι στρατιωτικοί θεωρητικοί έχουν αφιερώσει σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα παρατηρώντας τις τακτικές του αμερικανικού στρατού σε ζώνες συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία.
Έμαθαν ότι οι τεράστιες διαστημικές δυνατότητες των ΗΠΑ είναι η αμερικανική αχίλλειος πτέρνα στη σχεδόν πλήρη εξάρτηση των κρατών από αυτό».
Σύμφωνα με την Rebecca Koffler, οι «αντίπαλοι» της Ουάσιγκτον έχουν επίσης σημειώσει ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται από τους δορυφόρους για πολλές πτυχές της ζωής των πολιτών: πλοήγηση, ευρυζωνική πρόσβαση και τηλεπικοινωνίες, πρόβλεψη καιρού, παρακολούθηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και πολλά άλλα.
Όπως σημείωσε η Rebecca Koffler, ο «Πόλεμος των Άστρων» δεν θεωρείται πλέον μια υποθετική μορφή σύγκρουσης, δεδομένης της σχεδόν απόλυτης εξάρτησης των Ηνωμένων Πολιτειών από το διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης