Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Spectator: Πανικός... για τον στρατιωτικό ανασχηματισμό στην Ουκρανία – Διχασμός Zelensky - Zaluzhny

The Spectator: Πανικός... για τον στρατιωτικό ανασχηματισμό στην Ουκρανία – Διχασμός Zelensky - Zaluzhny
Αυτή η ένταση δεν προμηνύει τίποτα καλό για την Ουκρανία αναφέρει το δημοσίευμα του Spectator
Στον πανικό που ξέσπασε στην Ουκρανία… και όχι μόνο σχετικά με τον επικείμενο στρατιωτικό ανασχηματισμό και την υποτιθέμενη παραίτηση του αρχηγού του στρατού Valery Zaluzhny αναφέρεται δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού The Spectator.
«Χθες το βράδυ, ένας ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης που ασχολείται με την Ουκρανία μου έστειλε ένα μήνυμα με τρόμο και συνάμα αμηχανία, αναφέροντας ότι η πρεσβεία τους στο Κίεβο είχε λάβει πληροφορίες για τον στρατιωτικό ανασχηματισμό.
Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ότι η προεδρική διοίκηση φαίνεται να έχει συνέλθει» υποστηρίζει στο άρθρο του ο Βρετανός πολιτικός επιστήμονας, Mark Galeotti, αναφέροντας πως τέτοιου είδους φήμες το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον διχασμό που υπάρχει μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας.
«Αυτή η ένταση δεν προμηνύει τίποτα καλό για την Ουκρανία, από τη στιγμή που πραγματικά αποσταθεροποιεί την πολιτική κατάσταση στην χώρα» λέει ο Βρετανός πολιτικός επιστήμονας, ο οποίος αναφέρει: «Πραγματικά, τι σκέφτονταν;».
Σημειώνεται πως ο Ουκρανός βουλευτής Alexei Goncharenko είχε αναφέρει, επικαλούμενος πληροφορίες, πως ο Zelezhny είχε εξωθηθεί σε παραίτηση, κάτι που διέψευσε το γραφείο του προέδρου Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης