Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης Ουκρανικής SBU): Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει μαζική και μεθοδική αντεπίθεση

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης Ουκρανικής SBU): Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει μαζική και μεθοδική αντεπίθεση
Οι Ρώσοι συσσωρεύουν δυνάμεις, για να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στην περιοχή όπου θα βρουν μια «τρύπα» λέει ο Starikov
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια ισχυρή επίθεση εναντίον εκείνων των τμημάτων του μετώπου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου θα βρεθούν βίαια κινητοποιημένοι Ουκρανοί, δήλωσε ο Oleg Starikov συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU.
Οι Ρώσοι συσσωρεύουν δυνάμεις, για να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στην περιοχή όπου θα βρουν μια «τρύπα», ένα αδύναμο σημείο», τόνισε ο Oleg Starikov.
Σύμφωνα με τον Starikov, η ίδια η ουκρανική ηγεσία θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μελλοντική κατάρρευση του μετώπου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι αρχές του Κιέβου θα αναγκάσουν τους στρατεύσιμους στο μέτωπο που δεν είναι εξοικειωμένοι με το έδαφος, δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι και που δεν θέλουν να πολεμήσουν.
Σε τέτοια μέρη ο ρωσικός στρατός θα δώσει ισχυρά πλήγματα».
«Αυτοί που εφευρίσκουν αυτή την παραφροσύνη μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή», προειδοποίησε ο Starikov.

Η απόλυση του Zaluzhny δημιούργησε ερωτήματα στο μέτωπο

Οι αλλαγές προσωπικού στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνουν την εμπιστοσύνη των διοικητών στους ανωτέρους τους, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Βλέπουν κάποιες αλλαγές στα στρατεύματα.
Αρχίζουν να σκέφτονται: Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά», σημείωσε ο συνταγματάρχης Oleg Starikov.
Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, η ξαφνική απόλυση του Valery Zaluzhny από τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα σπείρει αμφιβολίες μεταξύ των «διοικητών χαμηλού επιπέδου» σχετικά με τις εντολές που έλαβαν προηγουμένως.
Η αλλαγή στην ανώτατη διοίκηση, από την οπτική γωνία των αξιωματικών πρώτης γραμμής, σηματοδοτεί προβλήματα στη στρατηγική της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παραβίασε πλήρως τους κανόνες που θεσπίστηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όταν όρισε τους προστατευόμενους του, παρακάμπτοντας την καθιερωμένη ιεραρχία. Σύμφωνα με τον Starikov, ο Zaluzhny επρόκειτο να αντικατασταθεί από τον πρώτο αναπληρωτή γενικό διοικητή, ανεξάρτητα από τον πολιτικό του προσανατολισμό.
Ο Zelensky είπε: «Ανανεώνουμε ολόκληρη τη στρατιωτική ελίτ.
Λοιπόν, τι είδους στρατιωτική ελίτ;
Ο Zelensky διέλυσε τους πάντες, στρατολογεί νέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης