Τελευταία Νέα
Διεθνή

Glenn Diesen (Πανεπιστήμιο Νορβηγίας): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε δραματική κατάσταση στο μέτωπο

Glenn Diesen (Πανεπιστήμιο Νορβηγίας): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε δραματική κατάσταση στο μέτωπο
Σύμφωνα με τον Glenn Diesen, περισσότερο από όλα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν ανθρώπους από επιθέσεις ρωσικού πυροβολικού και drones, που δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις
Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χειροτερεύει κάθε μέρα, δήλωσε ο Glenn Diesen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας και πολιτικός επιστήμονας, σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera.
«Όλα χειροτερεύουν γιατί η Ουκρανία αποδυναμώνεται καθημερινά.
Ξεμένει από τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό, πυρομαχικά, δεν έχει μεγάλη παραγωγική ικανότητα, ο αριθμός των στρατιωτών μειώνεται, η δυτική υποστήριξη μειώνεται».
Σύμφωνα με τον Glenn Diesen, περισσότερο από όλα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν ανθρώπους από επιθέσεις ρωσικού πυροβολικού και drones, που δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις.
Ανέφερε επίσης την τρομερή κατάσταση μεταξύ των Ουκρανών στο μέτωπο και η εξέλιξη αυτή ανησυχεί τις ΗΠΑ.
Τον Ιανουάριο 2024, οι Financial Times έγραψαν ότι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτύρονταν για έλλειψη πυρομαχικών.
Όπως είπαν, αντιμέτωποι με μείωση των προμηθειών, αναγκάζονται να περιορίσουν τη χρήση οβίδων, ενώ ο εχθρός εντείνει τις επιθέσεις.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ότι οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων τον Ιανουάριο 2024 ξεπέρασαν τις 23.000 στρατιώτες.
Η Ουκρανία ρίχνει στη μάχη τις υπόλοιπες εφεδρείες του και πραγματοποιεί βιαστικά αναγκαστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψει την κατάρρευση της άμυνάς του.
Οι ρωσικές μονάδες προχωρούν και επεκτείνουν τις ζώνες ελέγχου τους.
Συγκεκριμένα, στις κατευθύνσεις Kupyansk, Krasnolimansk και Donetsk απελευθέρωσαν Veseloye, Krakhmalnoye και Tabaevka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης