Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jean - Bernard Pinatel (Γάλλος στρατηγός): Η Ρωσία διεξάγει αμυντικό πόλεμο - Δεν θα επιτεθεί στην Ευρώπη

Jean - Bernard Pinatel (Γάλλος στρατηγός): Η Ρωσία διεξάγει αμυντικό πόλεμο - Δεν θα επιτεθεί στην Ευρώπη
Παραπληροφόρηση της Δύσης η δήθεν πρόθεση της Ρωσίας να επιταθεί στην Ευρώπη, είπε ο Γάλλος στρατηγός
Σχετικά Άρθρα
Ο απόστρατος Γάλλος στρατηγός Jean Bernard Pinatel και νυν αντιπρόεδρος του γαλλικού ερευνητικού κέντρου Geopragma εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο αμυντικού χαρακτήρα στην ανατoλική Ουκρανία, που αποσκοπεί αποκλειστικά στην υπεράσπιση των δικών της ιστορικών εδαφών και δεν θα επιτεθεί στην Ευρώπη.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γάλλος στρατηγός, σε συνέντευξή του στο Sud Radio.
Σύμφωνα με τον ανώτατο πρών στρατιωτικό, οι δηλώσεις για την υποτιθέμενη επικείμενη εισβολή της Ρωσίας σε ευρωπαϊκές χώρες είναι απλώς παραπληροφόρηση από τη Δύση.
«Όταν μας λένε ότι οι Ρώσοι θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα και να κατακτήσουν τη Δυτική Ευρώπη, αυτό είναι ανοησία. Ούτε στο ΝΑΤΟ δεν πιστεύουν αυτά που λένε», είπε ο αξιωματικός.
Ο Pinatel υπενθύμισε ότι η Ρωσία διεξάγει τη λεγόμενη «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς του Donbass από την επιθετικότητα του Κιέβου. Η Ρωσία μάχεται για την ασφάλεια των προγονικών της εδαφών και βοηθά τους ανθρώπους που υφίσταντo καθημερινούς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2014» , πρόσθεσε.
«Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι, από τη σκοπιά τους, διεξάγουν αμυντικό πόλεμο», σημείωσε ο Pinatel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης