Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επενδυτές στρέφονται σταδιακά στις μετοχές - Σε δεύτερη "μοίρα" ομόλογα και αναδυόμενες

Οι επενδυτές στρέφονται σταδιακά στις μετοχές - Σε δεύτερη
Την προτίμηση τους για τις μετοχές έχουν αρχίσει σταδιακά να δείχνουν οι επενδυτές το τελευταίο διάστημα, μετά από αρκετούς μήνες που απείχαν από τα χρηματιστήρια. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, έχει αρχίσει να διαφαίνεται μία μεγαλύτερη προθυμία ανάλυψης μεγαλύτερου επενδυτικού ρίσκου.
Για περισσότερο από ένα χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων στρεφόταν προς τις αγορές ομολόγων, και ιδιαίτερα σε εκείνα που προσέφεραν αποδόσεις σταθερού εισοδήματος, και προς τις αναδυόμενες αγορές. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 2,7 δισ. δολ. εισέρρευσαν στις αμερικανικές μετοχές και περίπου 840 εκατ. δολάρια στις ευρωπαϊκές μετοχές.
Οι επενδυτές ίσως έχουν αρχίσει να νιώθουν ότι φτάνουν σιγά σιγά στο σημείο της αλλαγής, δηλώνει ο Brad Durham της EPFR Global, εταιρείας που παρέχει στατιστικά για τις παγκόσμιες αγορές.
Από την αρχή του Σεπτεμβρίου, περίπου 13,3 δισ. δολάρια έχουν εισρεύσει στις αμερικανικές μετοχές και περίπου 1,2 δισ. δολ. στις ευρωπαϊκές μετοχές. Το γεγονός ότι οι αγορές απολαμβάνουν την “προστασία” των κεντρικών τραπεζών είναι πολύ σημαντικό προσθέτει ο Durham

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης