Ο πόλεμος με τη συλλογική Δύση αναγκάζει τη Ρωσία να είναι ανεξάρτητη από το δολάριο, το ευρώ και οποιοδήποτε άλλο εμφανίζεται ως αποθεματικό νόμισμα
Την ανάγκη πλήρους και συνολικής στρατιωτικοποίησης της Ρωσίας διότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη Δύση επισημαίνει ο Ρώσος αναλυτής και άλλοτε στενός σύμβουλος του Vladimir Putin, Alexander Dugin, ο οποίος τονίζει σε άρθρο του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πως για να καταφέρει η Ρωσία να νικήσει στην Ουκρανία πρέπει να μετατραπεί σε… ένα πολεμικό κράτος.
«Σήμερα χρειαζόμαστε ζωτικά την πλήρη και συνολική στρατιωτικοποίηση της χώρας, του κράτους και του λαού.
Στρατιωτικοποίηση σημαίνει μεταφορά της κοινωνίας σε στρατιωτική βάση…
Όταν υπάρχει ειρήνη και δεν απειλούνται τα ζωτικά συμφέροντα και η ίδια η ύπαρξη μιας χώρας, τότε η υπερβολική στρατιωτικοποίηση δεν είναι απαραίτητη, είναι περιττή.
Φυσικά, κάθε κυρίαρχο κράτος πρέπει να έχει στρατό, ένοπλες δυνάμεις ικανές να το προστατεύσουν σε μια κρίσιμη κατάσταση.
Επομένως, η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο από παραίτηση κυριαρχίας που παραπέμπει σε μια συμφωνία απόλυτης εξάρτησης από κάποια εξωτερική δύναμη» αναφέρει άρθρο στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, όπου επισημαίνεται πως η ένταση και το εύρος της στρατιωτικοποίησης ποικίλλει.
Η Ρωσία είναι σε πόλεμο
«Όπως παραδέχτηκε δημόσια ο Πρόεδρος Putin στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο.
Πρόκειται για έναν πόλεμο που της επιβλήθηκε.
Ένας πόλεμος με ολόκληρη τη συλλογική Δύση.
Η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ ακούγεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρα - τόσο που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.
Η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας στο πλαίσιο της διεξαγωγής ενός αιματηρού πολέμου για την ιστορική ύπαρξη είναι απόλυτη αναγκαιότητα, και δεν έχει νόημα να συζητάμε.
Η Ρωσία μεταφέρει τη βιομηχανία της σε στρατιωτική βάση και ο πρόεδρος μίλησε επίσης για αυτό.
Αλλά αυτό είναι μόνο μια ξεχωριστή πτυχή της στρατιωτικοποίησης» υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Alexander Dugin, ο οποίος προσυπογράφει το δημοσίευμα.
Στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας
«Το ίδιο το φαινόμενο είναι πολύ ευρύτερο.
Είναι απαραίτητο να μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση όχι μόνο το αμυντικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, αλλά ολόκληρο το κράτος και η κοινωνία συνολικά…
Για να επιτύχουμε τη νίκη σε μια τόσο θεμελιώδη αντιπαράθεση, είναι απαραίτητο να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε πολεμικό κράτος.
Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, ποιες είναι οι κύριες κατευθύνσεις της στρατιωτικοποίησης.
Πρέπει να εδραιωθεί στη χώρα μια στρατιωτική ιδεολογία, μια ιδεολογία νίκης.
Είναι αδύνατο να πολεμήσεις χωρίς ιδέα.
Η Πατρίδα, η δύναμη είναι πρώτα απ' όλα μια ιδέα.
Και πρέπει να επιβεβαιωθεί σε όλα: στον πολιτισμό, στην ενημέρωση, στην ανατροφή, στην εκπαίδευση, στην ίδια τη διάθεση των ελίτ και των μαζών, στην ψυχολογία της καθημερινότητας.
Αυτό απαιτεί ενημέρωση και ευρεία εφαρμογή των παραδοσιακών αξιών, ιστορική αυτογνωσία και μια έντονη ιδέα της ρωσικής ταυτότητας» τονίζει το RIA Novosti.
Σε δύο κατευθύνσεις
Όπως επισημαίνεται, αυτή η «ιδεολογική μηχανή» θα πρέπει συντονιστεί σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
«Η πιο έντονη, η πιο αιχμηρή και ευδιάκριτη θα πρέπει να εφαρμοστεί στον στρατό, στις νέες οντότητες της Ρωσίας και στις συνοριακές περιοχές.
Στις περιοχές μακριά από το μέτωπο, η προσέγγιση μπορεί να είναι πιο ήπια.
Το ουκρανικό καθεστώς επιτυγχάνει μια τόσο επίμονη αντίσταση στα στρατεύματά μας ακριβώς λόγω της ριζοσπαστικά ολοκληρωτικής ιδεολογικοποίησης ολόκληρου του πληθυσμού του.
Προφανώς και δεν μπορείς να ακολουθήσεις τρομοκράτες και μανιακούς.
Αλλά αυτή η εχθρική προς εμάς ιδεολογική δύναμη, η οποία έχει στοιχεία από μια συμμαχία του νέο-ναζισμού, της παγκοσμιοποίησης και του φιλελευθερισμού, δεν μπορεί να νικηθεί.
Ο πόλεμος πρέπει να γίνει πόλεμος του λαού, ο στρατός μας και η αμυντική βιομηχανία, καθώς και οι στρατιωτικές εκπαιδευτικές δομές, πρέπει να είναι οι ναυαρχίδες της ιδεολογικοποίησης» τονίζει το άρθρο, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια ιδεολογία κυρίαρχου Πατριωτισμού.
Όπως λέει ο Dugin, η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και στα εδάφη που βρίσκονται στα … μετόπισθεν με πιο χαλαρό τρόπο, αν και εν τέλει θα πρέπει να ιδεολογικοποιηθεί ολόκληρη η κοινωνία.
Ζωή… στο μέτωπο
«Το έργο των κρατικών υπηρεσιών πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό καθεστώς που να αντιστοιχεί σε συνθήκες πολέμου.
Τα όσα προβλέπονται για ανάπαυση, διακοπές και ώρες εργασίας σε βασικούς τομείς διαχείρισης κρατικών υποθέσεων θα πρέπει να αναθεωρηθούν λόγω των συνθηκών πολέμου και να έρθουν πιο κοντά στις συνθήκες πρώτης γραμμής.
Πρέπει να εισαχθεί κώδικας συμπεριφοράς για κυβερνητικούς αξιωματούχους σε περιόδους πολέμου.
Διακοπές σε μη φιλικές χώρες, επίδειξη υπερβολικής πολυτέλειας, γραφειοκρατία, σαμποτάζ και διαφθορά είναι μη αποδεκτές σε καιρό πολέμου.
Θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά.
Ένας αριθμός φιλελεύθερων δικαιωμάτων και ελευθεριών πρέπει να περιοριστεί λόγω έκτακτων συνθηκών.
Οποιαδήποτε κριτική κατά του κράτους, των ηρώων της Ρωσίας, των αρχών, της εκκλησίας και του προέδρου, καθώς και επιθέσεις στον πατριωτισμό, τη ρωσική ιδέα και την αντιπολεμική προπαγάνδα θα πρέπει να απαγορεύονται αυστηρά.
Όποια ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα μεταδίδουν μια τέτοια ατζέντα θα πρέπει να τεθούν αμέσως εκτός νόμου» επισημαίνεται στο άρθρο γνώμης.
Οικονομία σε πολεμικές βάσεις – Απεξάρτηση από δολάριο, ευρώ
«Είναι προφανές ότι ολόκληρη η οικονομία πρέπει να ανοικοδομηθεί σε πολεμικές βάσεις.
Για πάρα πολύ καιρό, η οικονομία επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση στη Δύση και στην παγκόσμια κατανομή εργασίας, με αποτέλεσμα την πιο κρίσιμη στιγμή να μην έχουμε τους σημαντικότερους κρίκους στον παραγωγικό και τεχνολογικό κύκλο.
Πρέπει να το επανορθώσουμε αμέσως.
Ο ρόλος του κράτους στην οικονομία - κυρίως σε στρατηγικά σημαντικές βιομηχανίες και στη μεγάλης κλίμακας παραγωγή - αυξάνεται ήδη ραγδαία, αλλά θα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη πιο γρήγορα.
Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική πολιτική.
Ο πόλεμος με τη συλλογική Δύση αναγκάζει τη Ρωσία να είναι ανεξάρτητη από το δολάριο, το ευρώ και οποιοδήποτε άλλο εμφανίζεται ως αποθεματικό νόμισμα.
Ό,τι πρέπει να αγοράσουν οι ξένοι εταίροι μας, πρέπει να το αγοράσουν σε ρούβλια.
Το ζήτημα του ρουβλίου πρέπει να γίνει κυρίαρχο…» τονίζει το δημοσίευμα.
Να εγκαταλειφθεί η σημερινή νομισματική πολιτική
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει πως πρέπει να εγκαταλειφθεί η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική και να υιοθετηθεί μια διαβάθμιση σε δανεισμό και επιτόκια.
Όπως αναφέρεται, για στρατηγικές βιομηχανίες και έργα, ο δανεισμός θα πρέπει να είναι μηδενικός ή σε προνομιακό ποσοστό, ενώ στα συμβατικά δάνεια θα πρέπει να ορίζεται το μέγιστο επιτόκιο που θα είναι όμως χαμηλότερο από το σημερινό και που σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως είναι απαραίτητη και η αλλαγή της δημογραφικής πολιτικής καθώς και ότι πρέπει να αντιστραφεί η τάση της πτώσης των γεννήσεων ενώ αναφέρεται πως άκρως απαραίτητη είναι και η στρατιωτικοποίηση του πολιτισμού.
«Οποιαδήποτε συναυλία, οποιοδήποτε πρόγραμμα, οποιαδήποτε εκδήλωση πρέπει να ξεκινά με έναν ύμνο και με εξύμνηση των κατορθωμάτων του ρωσικού λαού.
Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα υψηλά ηθικά ιδανικά και στις παραδοσιακές αξίες.
Οποιαδήποτε ένδειξη χλευασμού τους θα πρέπει να οδηγεί σε διοικητική ευθύνη, στο κλείσιμο οποιουδήποτε μέσου δημόσιας εκδήλωσης των αντιπατριωτικών ή απλώς ανήθικων προσανατολισμών κάποιου - συμπεριλαμβανομένων των ιστολογίων, των κοινωνικών δικτύων, κοκ» αναφέρει το άρθρο.
Στρατιωτικοποίηση ελίτ
Επιπλέον, ο Dugin τονίζει ότι η στρατιωτικοποίηση απαιτεί αλλαγή των ελίτ.
«Οι ελίτ που αναδύθηκαν στην κοινωνία από τις δεκαετίες του '80 και του '90 είναι ως επί το πλείστον φορείς του πνεύματος της ήττας, του κυνισμού, του εγωισμού, της διαφθοράς, της βίας, του ψέματος και εκείνων των ιδιοτήτων που φέρνουν στην επιφάνεια τα σκουπίδια της κοινωνίας σε μια εποχή γενικού εκφυλισμού και κατάρρευσης.
Ο Putin είπε ξεκάθαρα στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση: οι ελίτ της δεκαετίας του '90 πρέπει να φύγουν, νέες ελίτ πρέπει να έρθουν στη θέση τους - ήρωες και μάρτυρες, δημιουργοί και φορείς της υψηλότερης ηθικής αρχής» τονίζει το άρθρο, το οποίο ζητά αλλαγές και στην εκπαίδευση, καθώς όπως αναφέρει, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δομών στη Ρωσία αντικατοπτρίζει ακριβώς τον φιλελεύθερο τρόπο ζωής των δεκαετιών του '80 και του '90 και έχει εδραιωθεί υπό τον άμεσο έλεγχο και τις άμεσες εντολές της Δύσης, με την οποία βρισκόμαστε σήμερα σε πόλεμο.
Στρατευμένα ΜΜΕ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στρατιωτικοποίηση θα πρέπει επίσης να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης και να υπάρξει face control και dress code για όποιον εμφανίζεται στην οθόνη ή σε επίσημους ιστότοπους.
Όπως αναφέρεται, ακόμη και η διαφήμιση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις νόρμες του πολέμου που διεξάγει η χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται ότι η στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας είναι απαραίτητη καθώς ο πατριωτισμός πρέπει να γίνει τρόπος ζωής… και ο δημόσιος χώρος να γεμίσει με σύμβολα πολέμου και νίκης.
«Φυσικά, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η επαγρύπνηση των υπηρεσιών πληροφοριών, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των απλών πολιτών έναντι εκείνων που δίνουν αφορμή για αμφιβολίες για τον πατριωτισμό τους επιδεικνύοντας σημάδια φιλελεύθερης, φιλοουκρανικής ή ρωσοφοβικής συμπεριφοράς.
«Για πάρα πολύ καιρό ζούσαμε με μια στρεβλή άποψη για τον κόσμο, για τον εαυτό μας, για τη Δύση και την οικουμενικότητά της.
Για πάρα πολύ καιρό μας νανουρίζουν ψεύτικοι μύθοι για την παγκόσμια ειρήνη και την υλική ανάπτυξη.
Το βάθος του ύπνου ευθύνεται για την απότομη αφύπνιση» καταλήγει ο Ρώσος αναλυτής στο άρθρο του στο RIA Novosti.
www.bankingnews.gr
«Σήμερα χρειαζόμαστε ζωτικά την πλήρη και συνολική στρατιωτικοποίηση της χώρας, του κράτους και του λαού.
Στρατιωτικοποίηση σημαίνει μεταφορά της κοινωνίας σε στρατιωτική βάση…
Όταν υπάρχει ειρήνη και δεν απειλούνται τα ζωτικά συμφέροντα και η ίδια η ύπαρξη μιας χώρας, τότε η υπερβολική στρατιωτικοποίηση δεν είναι απαραίτητη, είναι περιττή.
Φυσικά, κάθε κυρίαρχο κράτος πρέπει να έχει στρατό, ένοπλες δυνάμεις ικανές να το προστατεύσουν σε μια κρίσιμη κατάσταση.
Επομένως, η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο από παραίτηση κυριαρχίας που παραπέμπει σε μια συμφωνία απόλυτης εξάρτησης από κάποια εξωτερική δύναμη» αναφέρει άρθρο στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, όπου επισημαίνεται πως η ένταση και το εύρος της στρατιωτικοποίησης ποικίλλει.
Η Ρωσία είναι σε πόλεμο
«Όπως παραδέχτηκε δημόσια ο Πρόεδρος Putin στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο.
Πρόκειται για έναν πόλεμο που της επιβλήθηκε.
Ένας πόλεμος με ολόκληρη τη συλλογική Δύση.
Η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ ακούγεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρα - τόσο που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.
Η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας στο πλαίσιο της διεξαγωγής ενός αιματηρού πολέμου για την ιστορική ύπαρξη είναι απόλυτη αναγκαιότητα, και δεν έχει νόημα να συζητάμε.
Η Ρωσία μεταφέρει τη βιομηχανία της σε στρατιωτική βάση και ο πρόεδρος μίλησε επίσης για αυτό.
Αλλά αυτό είναι μόνο μια ξεχωριστή πτυχή της στρατιωτικοποίησης» υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Alexander Dugin, ο οποίος προσυπογράφει το δημοσίευμα.
Στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας
«Το ίδιο το φαινόμενο είναι πολύ ευρύτερο.
Είναι απαραίτητο να μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση όχι μόνο το αμυντικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, αλλά ολόκληρο το κράτος και η κοινωνία συνολικά…
Για να επιτύχουμε τη νίκη σε μια τόσο θεμελιώδη αντιπαράθεση, είναι απαραίτητο να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε πολεμικό κράτος.
Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, ποιες είναι οι κύριες κατευθύνσεις της στρατιωτικοποίησης.
Πρέπει να εδραιωθεί στη χώρα μια στρατιωτική ιδεολογία, μια ιδεολογία νίκης.
Είναι αδύνατο να πολεμήσεις χωρίς ιδέα.
Η Πατρίδα, η δύναμη είναι πρώτα απ' όλα μια ιδέα.
Και πρέπει να επιβεβαιωθεί σε όλα: στον πολιτισμό, στην ενημέρωση, στην ανατροφή, στην εκπαίδευση, στην ίδια τη διάθεση των ελίτ και των μαζών, στην ψυχολογία της καθημερινότητας.
Αυτό απαιτεί ενημέρωση και ευρεία εφαρμογή των παραδοσιακών αξιών, ιστορική αυτογνωσία και μια έντονη ιδέα της ρωσικής ταυτότητας» τονίζει το RIA Novosti.
Σε δύο κατευθύνσεις
Όπως επισημαίνεται, αυτή η «ιδεολογική μηχανή» θα πρέπει συντονιστεί σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
«Η πιο έντονη, η πιο αιχμηρή και ευδιάκριτη θα πρέπει να εφαρμοστεί στον στρατό, στις νέες οντότητες της Ρωσίας και στις συνοριακές περιοχές.
Στις περιοχές μακριά από το μέτωπο, η προσέγγιση μπορεί να είναι πιο ήπια.
Το ουκρανικό καθεστώς επιτυγχάνει μια τόσο επίμονη αντίσταση στα στρατεύματά μας ακριβώς λόγω της ριζοσπαστικά ολοκληρωτικής ιδεολογικοποίησης ολόκληρου του πληθυσμού του.
Προφανώς και δεν μπορείς να ακολουθήσεις τρομοκράτες και μανιακούς.
Αλλά αυτή η εχθρική προς εμάς ιδεολογική δύναμη, η οποία έχει στοιχεία από μια συμμαχία του νέο-ναζισμού, της παγκοσμιοποίησης και του φιλελευθερισμού, δεν μπορεί να νικηθεί.
Ο πόλεμος πρέπει να γίνει πόλεμος του λαού, ο στρατός μας και η αμυντική βιομηχανία, καθώς και οι στρατιωτικές εκπαιδευτικές δομές, πρέπει να είναι οι ναυαρχίδες της ιδεολογικοποίησης» τονίζει το άρθρο, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια ιδεολογία κυρίαρχου Πατριωτισμού.
Όπως λέει ο Dugin, η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και στα εδάφη που βρίσκονται στα … μετόπισθεν με πιο χαλαρό τρόπο, αν και εν τέλει θα πρέπει να ιδεολογικοποιηθεί ολόκληρη η κοινωνία.
Ζωή… στο μέτωπο
«Το έργο των κρατικών υπηρεσιών πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό καθεστώς που να αντιστοιχεί σε συνθήκες πολέμου.
Τα όσα προβλέπονται για ανάπαυση, διακοπές και ώρες εργασίας σε βασικούς τομείς διαχείρισης κρατικών υποθέσεων θα πρέπει να αναθεωρηθούν λόγω των συνθηκών πολέμου και να έρθουν πιο κοντά στις συνθήκες πρώτης γραμμής.
Πρέπει να εισαχθεί κώδικας συμπεριφοράς για κυβερνητικούς αξιωματούχους σε περιόδους πολέμου.
Διακοπές σε μη φιλικές χώρες, επίδειξη υπερβολικής πολυτέλειας, γραφειοκρατία, σαμποτάζ και διαφθορά είναι μη αποδεκτές σε καιρό πολέμου.
Θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά.
Ένας αριθμός φιλελεύθερων δικαιωμάτων και ελευθεριών πρέπει να περιοριστεί λόγω έκτακτων συνθηκών.
Οποιαδήποτε κριτική κατά του κράτους, των ηρώων της Ρωσίας, των αρχών, της εκκλησίας και του προέδρου, καθώς και επιθέσεις στον πατριωτισμό, τη ρωσική ιδέα και την αντιπολεμική προπαγάνδα θα πρέπει να απαγορεύονται αυστηρά.
Όποια ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα μεταδίδουν μια τέτοια ατζέντα θα πρέπει να τεθούν αμέσως εκτός νόμου» επισημαίνεται στο άρθρο γνώμης.
Οικονομία σε πολεμικές βάσεις – Απεξάρτηση από δολάριο, ευρώ
«Είναι προφανές ότι ολόκληρη η οικονομία πρέπει να ανοικοδομηθεί σε πολεμικές βάσεις.
Για πάρα πολύ καιρό, η οικονομία επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση στη Δύση και στην παγκόσμια κατανομή εργασίας, με αποτέλεσμα την πιο κρίσιμη στιγμή να μην έχουμε τους σημαντικότερους κρίκους στον παραγωγικό και τεχνολογικό κύκλο.
Πρέπει να το επανορθώσουμε αμέσως.
Ο ρόλος του κράτους στην οικονομία - κυρίως σε στρατηγικά σημαντικές βιομηχανίες και στη μεγάλης κλίμακας παραγωγή - αυξάνεται ήδη ραγδαία, αλλά θα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη πιο γρήγορα.
Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική πολιτική.
Ο πόλεμος με τη συλλογική Δύση αναγκάζει τη Ρωσία να είναι ανεξάρτητη από το δολάριο, το ευρώ και οποιοδήποτε άλλο εμφανίζεται ως αποθεματικό νόμισμα.
Ό,τι πρέπει να αγοράσουν οι ξένοι εταίροι μας, πρέπει να το αγοράσουν σε ρούβλια.
Το ζήτημα του ρουβλίου πρέπει να γίνει κυρίαρχο…» τονίζει το δημοσίευμα.
Να εγκαταλειφθεί η σημερινή νομισματική πολιτική
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει πως πρέπει να εγκαταλειφθεί η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική και να υιοθετηθεί μια διαβάθμιση σε δανεισμό και επιτόκια.
Όπως αναφέρεται, για στρατηγικές βιομηχανίες και έργα, ο δανεισμός θα πρέπει να είναι μηδενικός ή σε προνομιακό ποσοστό, ενώ στα συμβατικά δάνεια θα πρέπει να ορίζεται το μέγιστο επιτόκιο που θα είναι όμως χαμηλότερο από το σημερινό και που σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως είναι απαραίτητη και η αλλαγή της δημογραφικής πολιτικής καθώς και ότι πρέπει να αντιστραφεί η τάση της πτώσης των γεννήσεων ενώ αναφέρεται πως άκρως απαραίτητη είναι και η στρατιωτικοποίηση του πολιτισμού.
«Οποιαδήποτε συναυλία, οποιοδήποτε πρόγραμμα, οποιαδήποτε εκδήλωση πρέπει να ξεκινά με έναν ύμνο και με εξύμνηση των κατορθωμάτων του ρωσικού λαού.
Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα υψηλά ηθικά ιδανικά και στις παραδοσιακές αξίες.
Οποιαδήποτε ένδειξη χλευασμού τους θα πρέπει να οδηγεί σε διοικητική ευθύνη, στο κλείσιμο οποιουδήποτε μέσου δημόσιας εκδήλωσης των αντιπατριωτικών ή απλώς ανήθικων προσανατολισμών κάποιου - συμπεριλαμβανομένων των ιστολογίων, των κοινωνικών δικτύων, κοκ» αναφέρει το άρθρο.
Στρατιωτικοποίηση ελίτ
Επιπλέον, ο Dugin τονίζει ότι η στρατιωτικοποίηση απαιτεί αλλαγή των ελίτ.
«Οι ελίτ που αναδύθηκαν στην κοινωνία από τις δεκαετίες του '80 και του '90 είναι ως επί το πλείστον φορείς του πνεύματος της ήττας, του κυνισμού, του εγωισμού, της διαφθοράς, της βίας, του ψέματος και εκείνων των ιδιοτήτων που φέρνουν στην επιφάνεια τα σκουπίδια της κοινωνίας σε μια εποχή γενικού εκφυλισμού και κατάρρευσης.
Ο Putin είπε ξεκάθαρα στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση: οι ελίτ της δεκαετίας του '90 πρέπει να φύγουν, νέες ελίτ πρέπει να έρθουν στη θέση τους - ήρωες και μάρτυρες, δημιουργοί και φορείς της υψηλότερης ηθικής αρχής» τονίζει το άρθρο, το οποίο ζητά αλλαγές και στην εκπαίδευση, καθώς όπως αναφέρει, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δομών στη Ρωσία αντικατοπτρίζει ακριβώς τον φιλελεύθερο τρόπο ζωής των δεκαετιών του '80 και του '90 και έχει εδραιωθεί υπό τον άμεσο έλεγχο και τις άμεσες εντολές της Δύσης, με την οποία βρισκόμαστε σήμερα σε πόλεμο.
Στρατευμένα ΜΜΕ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στρατιωτικοποίηση θα πρέπει επίσης να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης και να υπάρξει face control και dress code για όποιον εμφανίζεται στην οθόνη ή σε επίσημους ιστότοπους.
Όπως αναφέρεται, ακόμη και η διαφήμιση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις νόρμες του πολέμου που διεξάγει η χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται ότι η στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας είναι απαραίτητη καθώς ο πατριωτισμός πρέπει να γίνει τρόπος ζωής… και ο δημόσιος χώρος να γεμίσει με σύμβολα πολέμου και νίκης.
«Φυσικά, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η επαγρύπνηση των υπηρεσιών πληροφοριών, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των απλών πολιτών έναντι εκείνων που δίνουν αφορμή για αμφιβολίες για τον πατριωτισμό τους επιδεικνύοντας σημάδια φιλελεύθερης, φιλοουκρανικής ή ρωσοφοβικής συμπεριφοράς.
«Για πάρα πολύ καιρό ζούσαμε με μια στρεβλή άποψη για τον κόσμο, για τον εαυτό μας, για τη Δύση και την οικουμενικότητά της.
Για πάρα πολύ καιρό μας νανουρίζουν ψεύτικοι μύθοι για την παγκόσμια ειρήνη και την υλική ανάπτυξη.
Το βάθος του ύπνου ευθύνεται για την απότομη αφύπνιση» καταλήγει ο Ρώσος αναλυτής στο άρθρο του στο RIA Novosti.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών