Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wilmington Trust «ανακάτεψε» τη Wall

Η Wilmington Trust «ανακάτεψε» τη Wall
Μετά από μία συνεδρίαση που οι επενδυτές προεξοφλούσαν δυναμική παρέμβαση της Fed για την ανάκαμψη της οικονομίας, ήρθε στα τελευταία λεπτά η σχεδόν άγνωστη Wilmington Trust να παρασύρει στην πτώση αρχικά τον τραπεζικό κλάδο, και μετά όλους της δείκτες της Wall Street.
Η ανακοίνωση της M&T Bank ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την Wilmington Trust στα 3,84 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή με discount 44%, δημιούργησε πανικό στον κλάδο, ο οποίος δείχνει για ακόμη μία φορά πόσο «εύθραυστος» είναι.
Πιο συγκεκριμένα, η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 6,13% στις 11.125 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 2,57% στις 2.505 μονάδες και ο S&P 500 έκλεισε τις συναλλαγές ανοδικά κατά 1,12% στις 1,184 μονάδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της M&T Bank το συνολικό αντίτιμο της εξαγοράς της Wilmington Trust ανέρχεται στα 351 εκατ. δολάρια. Ο CEO της Wilmington Trust, Donald Foley, επισήμανε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τράπεζα με την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της είναι πολύ σημαντικές. Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις εναλλακτικές που υπάρχουν ώστε να αποφύγει ένα τέτοιο deal. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η μετοχή της Wilmington Trust υποχώρησε κατά 41%(!) στα 4 δολάρια.
Με πτώση κινήθηκαν και οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές. Η Bank of New York Mellon έκλεισε με απώλειες 0,08%, η Citigroup με απώλειες 0,48% και η Morgan Stanley με 0,76%. Το ADR της ΕΤΕ έκλεισε τελικά με κέρδη 0,95% ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 6%.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οριακή μείωση κατά  0,1% κατέγραψε το ατομικό εισόδημα των Αμερικανών τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, οι καταναλωτικές τους δαπάνες μειώθηκαν σημαντικά τον ίδιο μήνα, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα.
Το ατομικό εισόδημα στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,1% σε 12μηνο διάστημα, έπειτα από αύξηση 0,4% τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι αναλυτές πίστευαν σε αύξησή του κατά 0,2%.
Αύξηση 0,2% παρατηρήθηκε στις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών, ύστερα από άνοδο 0,5% τον Αύγουστο, αν και οι προβλέψεις υποδείκνυαν αύξηση 04%.
Μειώθηκε κατά 5,3% από 5,6% το εθνικό ποσοστό αποταμίευσης. Ο δείκτης τιμών, ωστόσο, για τις δαπάνες προσωπικές κατανάλωσης παρέμεινε σταθερός, αν και σε ετήσια βάση παρουσιάζει άνοδο 12%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης