Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική ιατρική περίπτωση: Παντρεύτηκαν οι πιο διάσημες σιαμαίες και θέλουν να αποκτήσουν παιδιά

Ιστορική ιατρική περίπτωση: Παντρεύτηκαν οι πιο διάσημες σιαμαίες και θέλουν να αποκτήσουν παιδιά
Η Abby και η αδελφή της, Brittany, είναι από τις ελάχιστες σιαμαίες στην ιστορία που επιβίωσαν και έγιναν διάσημες
Kοινωνική πρωτοτυπία αποτελεί ο γάμος της Abby Hensel μίας από τις διάσημες σιαμαίες και  μη διαχωρισμένες δίδυμες Abby και Brittany Hensel της Αμερικής.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η 34χρονη σιαμαία παντρεύτηκε το 2021 τον 33χρονο Josh Bowling, νοσηλευτή και βετεράνο του αμερικανικού στρατού.
Στον λογαριασμό τους TikTok @abbyandbrittanyhensel και στον λογαριασμό στο Facebook, Britt And Abby δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του γάμου, ενώ στον λογαριασμό μιας καλεσμένης τους, στο TikTok, κλιπ με τους νεόνυμφους να χορεύουν, τον Bowling να κοιτάζει στα μάτια και να φιλά την αναψοκοκκινισμένη Abby και την Brittany να στηρίζει την αδερφή της.
Επίσης, στη σελίδα του Bowling στο Facebook φαίνεται η ιδιαίτερη οικογένειά τους αγκαλιασμένη στις εξόδους τους και σε γιορτές, παρόλο που η σχέση των Abby και Josh ήταν σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, καθώς οι σιαμαίες ζουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία 10 χρόνια.
03_8.webp
Όταν οι σιαμαίες γεννήθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990 στη Μινεσότα, οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς τους, Patty και Mike, πως θα ήταν θαύμα αν έβγαζαν τη νύχτα.
«Ο παιδίατρος είπε ότι τα μωρά ήταν μαζί, είχαν δύο κεφάλια…
Ήταν ωμός, αλλά ακριβής…
Ήταν πολύ όμορφες...» είχε πει το 2006 η μητέρα τους, Patty, που δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε σιαμαία δίδυμα.
Όταν οι γιατροί πρότειναν χωρισμό τους οι γονείς αρνήθηκαν, λόγω του κινδύνου να πεθάνουν και τα δύο ή να μείνει με αναπηρίες η διασωθείσα δίδυμη.
Οι σιαμαίες είναι ενωμένες στη βάση της σπονδυλικής τους στήλης και από τη μέση και κάτω όλα τα όργανά τους, έντερα, ουροδόχος κύστη και αναπαραγωγικά είναι κοινά.
Ως βρέφη, υποβλήθηκαν σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένα τρίτο, μη ανεπτυγμένο χέρι από το στήθος τους και στα 12 διόρθωσαν χειρουργικά την σκολίωση και διευρύνθηκε η θωρακική τους κοιλότητα, ώστε να αποφευχθούν αναπνευστικά προβλήματα.
Θεού θέλοντος έφτασαν τα 34!
05_5.webp
Η Abby και η αδελφή της, Brittany, είναι από τις ελάχιστες σιαμαίες στην ιστορία που επιβίωσαν και έγιναν διάσημες το 1996, όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Oprah Winfrey αλλά και στο εξώφυλλο του Life.
Στα 16 τους απέκτησαν δική τους εκπομπή στο TLC, το 2012, η οποία κατέγραψε τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους και το πόσο διαφορετικές ήταν ως προσωπικότητες: «εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι», όπως είχε πει η εύθυμη Brittany που προτιμά γάλα στο πρωινό της, ενώ η πεισματάρα Abby, χυμό πορτοκάλι.
Οι διαφορές τους και οι «συνεργασίες» τους εξέπληξαν κι εντυπωσίασαν τους θεατές του ριάλιτί τους, όταν συντονίζονταν για να παίξουν πιάνο, ή Bowling βόλεϊ, ποδηλασία, σόφτμπολ, κολύμπι, ή όταν στα 16 τους πήραν δίπλωμα οδήγησης, με τη μητέρα τους, να παραδέχεται ότι αυτό θα ήταν πρόβλημα.
2_14.webp
«Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν τις σταματούσαν για υπερβολική ταχύτητα.
Θα έπαιρναν και οι δύο κλήση ή μόνον η Abby, επειδή το πόδι της ήταν στο γκάζι;»
Επίσης, με την αποφοίτησή τους από το λύκειο και την προσπάθειά τους να εργαστούν, ούσες σιαμαίες όπου τα κατάφεραν να γίνουν δασκάλες πέμπτης δημοτικού σε σχολείο στη Μινεσότα, όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν, σύμφωνα με την Post!
Όσον αφορά στα δικά τους παιδιά…
Πίσω στο 2003 στο ντοκιμαντέρ «Joined for Life», η Abby και η Brittany εξέφρασαν την επιθυμία και πεποίθηση ότι «Ναι, θα γίνουμε μαμάδες».
«Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα πώς θα λειτουργήσουμε ως μαμάδες και θα το σκεφτούμε όταν προκύψει.
Abby και Josh πάντως δεν βιάζονται αφού ο Josh έχει ένα παιδί από προηγούμενη σχέση του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα ερωτήματα της εγκυμοσύνης

Μετά την δημοσιοποίηση του γάμου της Abby Hensel, το ερώτημα που απασχολεί λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και μεταφέρει η ΝΥΡ είναι αν μπορούν να γίνουν μητέρες όπως είχαν πει ότι ήθελαν και σχεδίαζαν αργότερα στη ζωή τους, στην βρετανική εφημερίδα Telegraph, και πως.
«Ναι, θα γίνουμε μαμάδες μια μέρα, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε για το πώς θα λειτουργήσει ακόμα», είπε τότε η νιόπαντρη γυναίκα.
Οι 34χρονες σιαμαίες που ενώνονται στη λεκάνη, έχει η καθεμία σπονδυλική στήλη, καρδιά και πνεύμονες, αλλά όλα τα άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του αναπαραγωγικού τους συστήματος, είναι κοινά, ανέφερε η Telegraph και μια νέα έκθεση αμφισβήτησε εάν είναι δυνατόν - και ποια από τις γυναίκες θα θεωρούνταν νόμιμα μητέρα εάν μείνουν έγκυος.
04_5.webp
Εάν η Abby ή η Brittany συνεχίσουν να κάνουν βιολογικά παιδιά, θα ήταν οι πρώτες γυναίκες σιαμαίες μη χωρισμένες δίδυμες που θα το πετύχουν, αφού ιστορικά υπάρχει προηγούμενο σε αρσενικούς σιαμαίους διδύμους Chang και Eng Bunker, που γεννήθηκαν το 1811 στη σημερινή Ταϊλάνδη, απέκτησαν 21 παιδιά μεταξύ των δύο τους –10 για τον Chang και 11 για τον Eng – σπάζοντας το ρεκόρ των περισσότερων παιδιών που γεννήθηκαν από δίδυμα που δεν χωρίστηκαν, σύμφωνα με τo βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
Τα δίδυμα έκαναν μια μικρή περιουσία περιφερόμενοι σε όλη την Αμερική, πριν εγκατασταθούν στη Βόρεια Καρολίνα μετά την απόκτηση της υπηκοότητας.
Παντρεύτηκαν τις αδερφές, την Adelaide και τη Sarah Yates και ζούσαν σε χωριστά σπίτια, περνώντας τρεις μέρες κάθε φορά σε κάθε σπίτι.
1_21.webp
Όταν πέθαιναν το 1874, με ώρες διαφορά ο ένας από τον άλλον, και ήταν τα γηραιότερα συνδεδεμένα δίδυμα ποτέ, σύμφωνα με το Guinness.
Σε αντίθεση με τους αδελφούς Bunker, που μοιράζονταν το συκώτι, οι Hensel μοιράζονται ζωτικά όργανα - που σημαίνει ότι δεν είναι σαφές εάν μια εγκυμοσύνη είναι δυνατή ή ποια θα ήταν η νόμιμη μητέρα, ισχυρίζεται η Telegraph, ενώ σε προηγούμενη ιατρική περίπτωση των σιαμαίων διδύμων από την Τσεχία Rosa και η Josepha Blažek, η Rosa απέκτησε ένα γιο το 1910, σύμφωνα με μελέτη, αλλά είχε τα δικά της αναπαραγωγικά όργανα και χωρίστηκαν η μία από την άλλη δίδυμη.
Δεν είναι σαφές εάν ο κόσμος θα μάθει ποτέ τι θα κάνουν η Abby και Brittany γιατί σκοπεύουν να το κρατήσουν εντός του οίκου τους.
«Ο κόσμος δεν χρειάζεται να ξέρει ποιους βλέπουμε, τι κάνουμε και πότε πρόκειται να το κάνουμε», είπε η Brittany.

www.bankingnews.gtr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης