Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστάσεις στην Ουγγαρία από Morgan Stanley και UniCredit: Μειώστε τις δαπάνες

Συστάσεις στην Ουγγαρία από Morgan Stanley και UniCredit: Μειώστε τις δαπάνες
Την ανάγκη η ουγγρική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση των δημοσίων δαπανών, καθώς η επιβολή προσωρινών φόρων δεν είναι σε θέση να τιθασεύσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας από το 2013, επισημαίνουν αναλυτές των Morgan Stanley και UniCredit.
Το τέλος των έκτακτων εταιρικών φόρων που έχει επιβάλλει η ουγγρική κυβέρνηση και η εισαγωγή φόρων επί του προσωπικού εισοδήματος αναμένεται να δημιουργήσει μια «τρύπα» ύψους 700 δισ. φιορινιών  (3,6 δισ. δολ) το 2013, εκτιμούν οι δύο οίκοι.
Να σημειωθεί ότι ο Viktor Orban, Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, έχει επιβάλλει τριετή φορολογία στα οικονομικά, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τις εταιρείες λιανικής. Στόχος του είναι να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 343 δις φιορινιών. Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο 2,94% του ΑΕΠ από το 3,8%, που βρίσκεται τώρα.
Τα ρίσκα που προκύπτουν εξ αυτών των αποφάσεων είναι πολλά και αναμένονται κυρίως σε μέσο-μακροπρόθεσμο χρόνο, καθώς αμφισβητείται, πλέον, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.


Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης