Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη στις Ηνωμένες Πολιτείες - Το τρίτο μέσα σε 6 μήνες...

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη στις Ηνωμένες Πολιτείες - Το τρίτο μέσα σε 6 μήνες...
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη συντριβή μαχητικού F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία αυτού του τύπου αεροσκάφους

Την Τρίτη 30 Απριλίου, ένα F-16 Fighting Falcon της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη κοντά στην αεροπορική βάση Holloman στο Νέο Μεξικό.
Το Fox News επικαλέστηκε επίσημους εκπροσώπους της βάσης, μεταφέροντας την είδηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:50 τοπική ώρα δυτικά της βάσης, κοντά στο Εθνικό Πάρκο White Sands.
Ο πιλότος του αεροπλάνου, που ανήκει στην 49η πτέρυγα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατάφερε να εκτινάξει το κάθισμα του, πριν από τη συντριβή.


Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή της συντριβής λόγω της πιθανής παρουσίας επικίνδυνων χημικών ουσιών που μπορεί να υπήρχαν στο μαχητικό αεροσκάφος που συνετρίβη. Εισάγονται προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού και των επαγγελματικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην εξάλειψη των συνεπειών του συμβάντος.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη συντριβή μαχητικού F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία αυτού του τύπου αεροσκάφους.
Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος μελετώνται αυτή τη στιγμή από τις αρμόδιες αρχές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης