Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσα σε 4 μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ελέγξει περισσότερα από 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους

Μέσα σε 4 μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ελέγξει περισσότερα από 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους
Νεκροί 111 χιλ. Ουκρανοί 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης, ανακοίνωσε σημαντικές επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στο ανατολικό μέτωπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν τη Novobakhmutovka, τη Semenovka και το Berdychi στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.
Ο Shoigu σημείωσε επίσης ότι από την αρχή του έτους, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ελέγξει περισσότερα από 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους σε νέες περιοχές της χώρας.
Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι σύμμαχοί τους ασκούν πίεση στην Ουκρανία, απαιτώντας να αποτραπεί η κατάρρευση της άμυνας και να συγκρατηθεί η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων με κάθε κόστος.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης αύξηση των ημερήσιων απωλειών του εχθρού, οι οποίες τον Απρίλιο αυξήθηκαν σε χίλια στρατεύματα την ημέρα.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 111 χιλιάδες ανθρώπους και είκοσι μία χιλιάδες μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης