Το Υπουργείο Υγείας της χώρας έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει ακριβή στατιστικά στοιχεία για τα ποσοστά αυτοκτονιών
Τα στοιχεία που παρέχονται από το Tejarat News, ένα μη ανεξάρτητο ειδησεογραφικό μέσο, δείχνουν ότι ένας γιατρός αυτοκτονεί περίπου κάθε 10 ημέρες από την αρχή της περσικής Πρωτοχρονιάς στα τέλη Μαρτίου.
Ενώ υπήρξε σημαντική αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ νέων γιατρών, φοιτητών, δασκάλων και άλλων στο Ιράν, το Υπουργείο Υγείας της χώρας έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει ακριβή στατιστικά στοιχεία για τα ποσοστά αυτοκτονιών. "Δυστυχώς, δεν υπάρχουν διαθέσιμα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες γιατρών. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα, με την επικράτηση των διαδικτυακών πλατφορμών, οι ειδήσεις διαδίδονται γρήγορα", είπε ο επικεφαλής του Ιρανικού Νοσηλευτικού Οργανισμού, Mohammad Sharifi Moghadam.
Μεταξύ εκείνων που έχασαν πρόσφατα από αυτοκτονία είναι η γιατρός Zahra Maleki Ghorbani, η ρευματολόγος Samira Al-e-Saeedi και ο ειδικός καρδιαγγειακών Parastoo Bakhshi.
Αν και οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους κάποιος αυτοκτονεί είναι συχνά περίπλοκοι και πολύπλευροι και μπορεί να μην είναι πλήρως κατανοητοί από τους άλλους, το Tejarat News έχει προτείνει ορισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στα υποκείμενα ζητήματα που συμβάλλουν στην τάση αυτοκτονίας στο Ιράν. Το δημοσίευμα υποστήριξε ότι οι παράγοντες που συνέβαλαν ήταν ο χωρισμός των παντρεμένων ζευγαριών λόγω εργασιακών και οικονομικών αγώνων, οι περιορισμοί στην εναλλακτική απασχόληση και η έλλειψη σεβασμού για το ιατρικό προσωπικό σε ορισμένα νοσοκομεία.
Αυτές οι προκλήσεις, προτείνει η έκθεση, καταλήγουν σε συναισθήματα κατάθλιψης και απελπισίας, επηρεάζοντας ακόμη και την ελίτ νεολαία της χώρας.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών