Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επίσκεψη Erdogan στις ΗΠΑ θα γίνει όταν βολέψουν προγράμματα και ικανοποιηθούν... απαιτήσεις

Η επίσκεψη Erdogan στις ΗΠΑ θα γίνει όταν βολέψουν προγράμματα και ικανοποιηθούν... απαιτήσεις
Erdogan εξήγησε την ακύρωση της επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντηση με τον Biden το στενό πρόγραμμα
Τον λόγο της ακύρωσης της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και μιας προγραμματισμένης συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή».
« Η επίσκεψή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες αναβλήθηκε λόγω ασυμβατότητας των χρονοδιαγραμμάτων και των δύο πλευρών.
Όπως γνωρίζετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται παραμονές των εκλογών και το πρόγραμμα του κ. Biden έχει γίνει ακόμη πιο σφιχτό.
όσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τέτοιες επισκέψεις πραγματοποιούνται σε μια στιγμή βολική και για τις δύο πλευρές», είπε ο Erdogan.
Οι φίλοι μας πραγματοποιούν συναντήσεις με τους συνομιλητές τους και συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον καθορισμό της κατάλληλης ημερομηνίας.

Όπως είχε δηλώσει προηγουμένως στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η επίσκεψη Erdogan στις ΗΠΑ είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία, «βολική και για τις δύο πλευρές, λόγω ασυνέπειας στα χρονοδιαγράμματα».
Σύμφωνα με τον Erdogan, συζητείται μια κατάλληλη ημερομηνία.
Όπως τονίζει το RIA Novosti, στα τέλη Απριλίου, η τουρκική εφημερίδα T24 έγραψε ότι η διακοπή της προγραμματισμένης επίσκεψης μπορεί να προκληθεί από διαφωνίες σχετικά με την επερχόμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τις προσδοκίες για οικονομικές παραχωρήσεις στην Άγκυρα από την Ουάσιγκτον.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στις 22 Απριλίου, ανέφερε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν συνολική χερσαία επιχείρηση κατά του απαγορευμένου στη χώρα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μετά την επίσκεψη Erdogan στο Ιράκ.
Η επιχείρηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Άγκυρα αναμένει να «λύσει το θέμα της ασφάλειας των συνόρων» με το Ιράκ βάθος 30-40 χιλιομέτρων στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης