Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: Το Ισραήλ δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο για την προστασία των 1,4 εκατομμυρίων αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα

Blinken: Το Ισραήλ δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο για την προστασία των 1,4 εκατομμυρίων αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα
Ο Joe Biden έχει καταστήσει σαφές στο Ισραήλ ότι εάν «ξεκινήσει αυτή τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah, τότε υπάρχουν ορισμένα οπλικά συστήματα που δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε και να προμηθεύσουμε για αυτήν την επιχείρηση, επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
O υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken υπερασπίστηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 την απόφαση για παύση της παράδοσης 3.500 βομβών στο Ισραήλ λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην πόλη Rafah της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ δεν διαθέτει «αξιόπιστο σχέδιο» για την προστασία περίπου 1,4 εκατομμυρίων αμάχων που βρίσκονται εκεί.
Μιλώντας στο ABC News, ο Blinken είπε ότι ο πρόεδρος Joe Biden παραμένει αποφασισμένος να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί και ότι η αποστολή 3.500 βομβών ήταν το μόνο πακέτο όπλων των ΗΠΑ που δεν θα παραδοθεί.
Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, είπε, εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση πλήρους κλίμακας στη Rafah, στην οποία το Ισραήλ λέει ότι σχεδιάζει να εισβάλει για να «ξεριζώσει» τη Hamas.
«Ο Biden έχει καταστήσει σαφές στο Ισραήλ ότι εάν «ξεκινήσει αυτή τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah, τότε υπάρχουν ορισμένα οπλικά συστήματα που δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε και να προμηθεύσουμε για αυτήν την επιχείρηση», είπε ο Blinken.
«Έχουμε πραγματικές ανησυχίες για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται», συνέχισε.
Το Ισραήλ πρέπει να «έχει ένα σαφές, αξιόπιστο σχέδιο για την προστασία των αμάχων, το οποίο δεν έχουμε δει».
Η Rafah φιλοξενεί περίπου 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους οποίους εκτοπίστηκαν από αλλού στη Γάζα λόγω των μαχών και των ισραηλινών βομβαρδισμών, εν μέσω τρομερών ελλείψεων σε τρόφιμα και νερό.
Ο αριθμός των νεκρών στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα έχει πλέον ξεπεράσει τους 35.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Hamas
Το Ισραήλ λέει ότι 620 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης