Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Μετά τη ρωσική επίθεση στο Kharkiv οι Ουκρανοί προετοιμάζονται για άμυνα στο Κίεβο

Economist: Μετά τη ρωσική επίθεση στο Kharkiv οι Ουκρανοί προετοιμάζονται για άμυνα στο Κίεβο
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να δημιουργήσουν 10 νέες ταξιαρχίες
Μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο Kharkiv ο ουκρανικός στρατός θα προετοιμαστεί για την άμυνα του Κιέβου, γράφει ο Economist.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να δημιουργήσουν 10 νέες ταξιαρχίες, μερικές από τις οποίες θα πρέπει να υπερασπιστούν το Κίεβο σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, Oleksandr Pavlyuk.
O Pavlyuk επισημαίνει ότι οι επιθετικοί στόχοι της Ρωσίας το 2024 είναι να καταλάβει όλες τις περιφέρειες του Donetsk και του Luhansk και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να καταλάβουν την υπόλοιπη περιφέρεια Zaporizhia το 2024 εάν καταλάβουν το Donbass.
Υπογραμμίζει οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχέδιο να καταλάβουν πόλεις Kharkiv και Sumy.
Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουν τις ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar, αλλά σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτιμώμενο πλεονέκτημα πυροβολικού 10 προς 1 έναντι των ουκρανικών δυνάμεων και «απόλυτη αεροπορική υπεροχή», πιθανώς αναφερόμενος στην ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να διεξάγουν αδιάκριτα βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης