Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μάχη του Kharkiv - Προέλαση Ρώσων, κατέλαβαν 100 τετραγωνικά χλμ σε 48 ώρες – Εγκατέλειψαν 6.000 κάτοικοι

Η μάχη του Kharkiv - Προέλαση Ρώσων, κατέλαβαν 100 τετραγωνικά χλμ σε 48 ώρες – Εγκατέλειψαν 6.000 κάτοικοι
Πάνω από 30 κοινότητες στην επαρχία του Kharkiv υπό τα ρωσικά πυρά
Με ιδιαίτερη δυναμική συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv, καθώς όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί, περισσότεροι από 30 οικισμοί τελούν υπό τα πυρά των Ρώσων.
Σύμφωνα με το κανάλι Deepstate στο Telegram, οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχο τους μια περιοχή περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα σε 48 ώρες, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει τις τακτικές τους θέσεις σε τέσσερις οικισμούς του Kharkiv, και συγκεκριμένα στους οικισμούς Vesele, Neskuchne, Vovchansk και Lyptsi, με τα δύο τελευταία να απέχουν μόλις 40 και 20 χιλιόμετρα αντίστοιχα από την πόλη του Kharkiv.
Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι ο ρωσικός στρατός καταγράφει «τακτικές επιτυχίες» ενώ όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός κυβερνήτης του Kharkiv, Oleh Sinechoubov, περίπου 6.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, το ρωσικό πεζικό προσπαθεί να προελάσει προς το χωριό Lyptsi αλλά είναι αντιμέτωπο με τα ουκρανικά πυρά και drones ενώ υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι προελαύνουν προς τον οικισμό του Vovchansk, καταλαμβάνοντας θέσεις στην περιφέρεια του προκειμένου να διεισδύσουν περαιτέρω στην πόλη.

Bloomberg: Στέλνουν ενισχύσεις οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, σε μια προσπάθεια οι Ουκρανοί να ανακόψουν τη ρωσική προέλαση και να σταθεροποιήσουν το μέτωπο, στέλνουν πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις.

«Η Ουκρανία αναπτύσσει επιπλέον στρατεύματα για να σταθεροποιήσει τη γραμμή του μετώπου στα βορειοανατολικά μετά την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης από τη Ρωσία στην περιοχή του Kharkiv» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως η επέλαση των Ρώσων θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο ουκρανικό στράτευμα που υπολείπεται σε άντρες και πυρομαχικά.

Zelensky: Σκληρές μάχες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έκανε λόγο για σκληρές μάχες σε δύο συνοριακές περιοχές.
«Είναι σε εξέλιξη αμυντικές μάχες, σκληρές μάχες σε ένα μεγάλο μέρος των συνόρων μας» ανέφερε στο μήνυμα του ο Zelensky.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης