Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poltico: Η επιλογή Belousov πυξίδα για την κρυφή στρατηγική του Putin - Το νέο δόγμα στις αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας

Poltico: Η επιλογή Belousov πυξίδα για την κρυφή στρατηγική του Putin - Το νέο δόγμα στις αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας
Το σκεπτικό πίσω από τον ορισμό του Belousov: «Ο πόλεμος κερδίζεται από την οικονομία»
Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Politico ερμηνεύει την επιλογή του Vladimir Putin, να ορίσει τον Belousov ως νέο υπουργό Αμύνης της Ρωσίας, σαν μια απόπειρα κλιμάκωσης αλλά και ... παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία για πάρα πολλά χρόνια.
Ειδικότερα, η απόφαση του Ρώσου προέδρου να θέσει τον οικονομολόγο ως επικεφαλής του κρίσιμου υπουργείου δείχνει τη στρατηγική προτίμηση του προέδρου της χώρας στην ένταση των χτυπημάτων κατά της Ουκρανίας για να ... τελειώσει οριστικά αυτό τον πόλεμο.

Το σκεπτικό πίσω από τον ορισμό του Belousov: «Ο πόλεμος κερδίζεται από την οικονομία»

«Η προτεραιότητα του Putin είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος κερδίζεται από την οικονομία», έγραψε στο X η Alexandra Prokopenko, πρώην σύμβουλος στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Και συνεχίζει η πρώην σύμβουλος στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου να τον τοποθετήσει στο τιμόνι του υπουργείου Άμυνας σχετίζεται με την ανάγκη να καταστεί η «ασφάλεια μέρος της οικονομίας της χώρας».
«Σήμερα στο πεδίο της μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία, πιο ανοιχτός στην πιο γρήγορη εφαρμογή», υπογράμμισε ειδικότερα.

«O Putin προετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου»

Σύμφωνα πάντως με το Politico η αποχώρηση του Sergey Shoigu αντιμετωπίστηκε από τον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη με σχεδόν πλήρη αδιαφορία, παρότι ήταν μια δεκαετία στο αξίωμά του.
«Η αντικατάσταση του Shoigu από έναν σχετικά έμπειρο και προφανώς ικανό οικονομολόγο δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Putin πιστεύει ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έρθει με το να ξεπεράσει η Ρωσία τον αντίπαλο και τους δυτικούς συμμάχους του», δηλώνει από την πλευρά του ο J. Raston, αναλυτής ασφαλείας με έδρα το Κίεβο, μέσω της πλατφόρμας X.
«O Putin προετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου», προσθέτει δε.

Η αποτελεσματικότερη και πιο συνετή χρήση των αμυντικών δαπανών

«Η Ρωσία πρέπει να κερδίσει στην Ουκρανία με τις μικρότερες απώλειες, δήλωσε σήμερα (14/5) ο Belousov σε δηλώσεις του και πρόσθεσε πως: «το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων».
Η Ρωσία, σύμφωνα με το νέο υπουργό Άμυνας θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια νίκη κι αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί με το να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες.

politico_putin.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης