Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες στην Ουκρανία – Σενάριο… Κορέας ή πάγωμα σύγκρουσης

New York Times: Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες στην Ουκρανία – Σενάριο… Κορέας ή πάγωμα σύγκρουσης
Η κυβέρνηση Biden ανησυχεί ολοένα και περισσότερο ότι η Ρωσία αποκτά δυναμική έτσι ώστε να αλλάξει την «τροχιά» της σύγκρουσης
Η κυρίαρχη εκτίμηση στον Λευκό Οίκο είναι ότι οι επόμενοι μήνες του πολέμου στην Ουκρανία θα αποδειχθούν αποφασιστικοί για την εξέλιξη των στρατιωτικών συγκρούσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για κατάπαυση πυρός.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση στην κυβέρνηση Biden ότι οι επόμενοι μήνες μπορεί να αποδειχθούν αποφασιστικοί καθώς κάποια στιγμή και οι δύο πλευρές μπορεί να διαπραγματευτούν μια κατάπαυση του πυρός παρόμοια με αυτή που τερμάτισε τις ενεργές εχθροπραξίες στην Κορέα το 1953 ή απλώς για να παγώσει η σύγκρουση» υποστηρίζουν οι New York Times.
Η Ρωσία δηλώνει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αν και η Ουκρανία τις έχει απαγορεύσει… με νόμο.

Τι φοβάται ο Biden

Βάσει του δημοσιεύματος, η κυβέρνηση Biden ανησυχεί ολοένα και περισσότερο ότι η Ρωσία αποκτά δυναμική έτσι ώστε να αλλάξει την «τροχιά» της σύγκρουσης.
«Μετά από μήνες αργής ρωσικής προόδου αλλά και των τεχνολογικών αλμάτων στην αντιμετώπιση των αμερικανικών όπλων, η κυβέρνηση Biden ανησυχεί όλο και περισσότερο ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin αποκτά δυναμική για να αλλάξει την «πορεία» της σύγκρουσης» λένε οι New York Times.

Σβήνουν τα δυτικά όπλα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πυροβολικό και τα drones που δόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απενεργοποιήθηκαν από τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, «τα οποία έφτασαν αργά στο πεδίο της μάχης αλλά αποδείχθηκαν εκπληκτικά αποτελεσματικά».
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Ρωσία κατάφερε με επιτυχία να «ξεγελάσει τους δέκτες GPS, παρεμβαίνοντας στη στόχευση ουκρανικών όπλων», συμπεριλαμβανομένων διαφόρων πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το HIMARS MLRS.
«Υπάρχουν λίγοι τέτοιοι εκτοξευτές, αλλά οι Ρώσοι έχουν γίνει πιο επιτυχημένοι στην παρακολούθηση των κινήσεών τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην καταστροφή τους, ακόμη κι αν είναι καλά καμουφλαρισμένοι» τονίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι οι βοηθοί του Biden ανησυχούν ότι η Ρωσία πήρε μαθήματα από τη σύγκρουση σχετικά με το ποιες τεχνολογίες είχαν καλή ή κακή απόδοση, και τις αντικαθιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης