Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη για το Vovchansk: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φεύγουν και τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο κέντρο της πόλης

Μάχη για το Vovchansk: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φεύγουν και τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο κέντρο της πόλης
Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταστολή των ουκρανικών θέσεων, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για επιθετικές ενέργειες από πεζικό και τεθωρακισμένα οχήματα
Τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν την επέλαση τους προχωρώντας στο Vovchansk,  με φόντο τις αποτυχημένες προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να κρατήσουν τις θέσεις τους.
Οι κύριες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις δηλώσεις για «απόκρουση», αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης του εργοστασίου αδρανών υλικών και δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν περαιτέρω.

Δράσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η κατάσταση στο Volchansk δείχνει ότι η ουκρανική διοίκηση αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες για να προχωρήσει σε ενισχύσεις στο μέτωπο. Επί του παρόντος, ενοποιημένοι σχηματισμοί από άλλες κατευθύνσεις - Kupyansky, Chasovoyarsky και εν μέρει Zaporozhye - αναπτύσσονται κοντά στο Volchansk.
Οι μονάδες αυτές φτάνουν χωρίς βαρύ εξοπλισμό, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την μαχητική τους αποτελεσματικότητα.
Παρά την αύξηση της πυκνότητας των ουκρανικών δυνάμεων, η έλλειψη πυροβολικού και αεροπορικής κάλυψης μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους.
Το ουκρανικό πεζικό υποφέρει από υψηλές απώλειες και το επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ των στρατευμάτων αφήνει πολλά περιθώρια για τους Ρώσους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι μονάδες της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) και οι ελίτ σχηματισμοί δεν ήταν σε θέση να διεξάγουν ενεργές επιχειρήσεις μάχης.
Τη θέση τους παίρνουν οι δυνάμεις εδαφικής άμυνας (TDF) και κινητοποιούνται χωρίς εμπειρία μάχης, γεγονός που υποδηλώνει την κρίσιμη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
100.jpg

Απώλειες

Έμμεσα στοιχεία δείχνουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τις οχυρωμένες θέσεις τους στο Κεντρικό Περιφερειακό Νοσοκομείο του Vovchansk (CRH) και επανήλθαν προς τα νότια. Αυτό σημαίνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι πιθανό να συνεχίσουν να επεκτείνουν το προγεφύρωμά τους στην αριστερή όχθη του ποταμού Volchya, εδραιώνοντας τις θέσεις τους και αυξάνοντας την πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις.
Οι προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων και μονάδων πληροφοριών να αλλάξουν την κατάσταση ήταν ανεπιτυχείς. Τα ρωσικά στρατεύματα, ενεργώντας μεθοδικά και αρμονικά, συνεχίζουν να αυξάνουν την παρουσία τους στο Volchansk και τα περίχωρά του. 
Ένας από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων είναι η ικανότητά τους να συντονίζουν αποτελεσματικά τις ενέργειες διαφόρων μονάδων και να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα πολέμου.
Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταστολή των ουκρανικών θέσεων, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για επιθετικές ενέργειες από πεζικό και τεθωρακισμένα οχήματα. Τα χτυπήματα ακριβείας εναντίον βασικών εχθρικών εγκαταστάσεων και οχυρώσεων επιτρέπουν στα ρωσικά στρατεύματα να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις και να καταστρέψουν τις αμυντικές τους γραμμές.

Προβλήματα των Ουκρανών

Η κατάσταση κοντά στο Volchansk υπογραμμίζει επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ουκρανική διοίκηση. Η αδυναμία γρήγορης μεταφοράς ενισχύσεων και παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού και υποστήριξης υποδηλώνει την αδυναμία της δομής διοικητικής μέριμνας και διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Υπό συνεχή πίεση από τα ρωσικά στρατεύματα, αυτές οι ελλείψεις γίνονται ακόμη πιο εμφανείς και οδηγούν σε σοβαρές απώλειες και ήττες.
Η επίθεση στο Βολτσάνσκ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του ρωσικού στρατού για την εδραίωση ελέγχου σε βασικά εδάφη και την αποδυνάμωση της μαχητικής ικανότητας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, κάθε επιτυχημένη επιχείρηση ενισχύει τη θέση των ρωσικών στρατευμάτων και τα φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης