Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο - Δεν επηρεάζει την αγορά ο θάνατος του Ιρανού προέδρου

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο - Δεν επηρεάζει την αγορά ο θάνατος του Ιρανού προέδρου
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei είπε ότι «δεν θα υπάρξει καμία διακοπή στις υποθέσεις της χώρας» ως αποτέλεσμα του περιστατικού
Σταθεροποιητικά κινείται αυτήν την ώρα το πετρέλαιο, με τις αγορές να παρακολουθούν τις προεκτάσεις του θανάτου του προέδρου του Ιράν, μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent διαπραγματεύονταν κοντά στα 84 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate ήταν πάνω από τα 80 δολάρια.
Η Ουκρανία συνέχισε τις επιθέσεις με drone στο διυλιστήριο της Ρωσίας την Κυριακή, ενώ ένα πετρελαιοφόρο με προορισμό την Κίνα χτυπήθηκε από πύραυλο των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα το Σάββατο.
Στο Ιράν, ο πρόεδρος Ebrahim Raisi και ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
Ο ανώτατος ηγέτης Ayatollah Ali Khamenei είπε ότι «δεν θα υπάρξει καμία διακοπή στις υποθέσεις της χώρας» ως αποτέλεσμα του περιστατικού.
«Η αγορά είναι πιο μουδιασμένη στις γεωπολιτικές εξελίξεις και η μεγάλη ποσότητα εφεδρικής παραγωγής του ΟΠΕΚ πιθανότατα συμβάλλει σε αυτό», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV στη Σιγκαπούρη.
«Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε περαιτέρω σαφήνεια από τον ΟΠΕΚ+ σχετικά με την πολιτική παραγωγής του για να ξεφύγουμε από το εύρος τιμών».
Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent είναι περίπου 9% υψηλότερος φέτος λόγω των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+, αλλά οι τιμές έχουν μειωθεί από τα μέσα Απριλίου καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μετριάζονται.
Οι παρατηρητές της αγοράς στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη συνάντηση της ομάδας παραγωγών την 1η Ιουνίου, αλλά σε μεγάλο βαθμό αναμένουν ανατροπή των υφιστάμενων περιορισμών.
Υπάρχει αυξημένη πτωτική τάση μεταξύ των hedge funds, με τους διαχειριστές χρημάτων να μειώνουν τις καθαρές θέσεις αγοράς τους στο Brent για δεύτερη εβδομάδα.
Τώρα είναι οι λιγότερο ανοδικοί από τον Ιανουάριο.
Υπήρξε επίσης μια ανάκληση στα στοιχήματα για αύξηση των τιμών της βενζίνης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης