Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί έντρομοι ανησυχούν ότι σύντομα θα πολεμούν για την πόλη Zaporizhia

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί έντρομοι ανησυχούν ότι σύντομα θα πολεμούν για την πόλη Zaporizhia
Στην Ουκρανία υπάρχει φόβος ότι λόγω της πολύ κακής κατάστασης στο μέτωπο οι Ρώσοι θα προχωρήσουν βόρεια και στη συνέχεια θα δοθεί μάχη για την ίδια την πόλη Zaporizhia
Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι η Ρωσία θα αρχίσει σύντομα να προελαύνει προς την πόλη Zaporizhia τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τώρα στην Ουκρανία υπάρχει ένας αυξανόμενος φόβος ότι λόγω της πολύ κακής κατάστασης στο μέτωπο οι Ρώσοι θα προχωρήσουν βόρεια και στη συνέχεια θα δοθεί μάχη για την ίδια την πόλη Zaporozhye που θα οδηγήσει στην πτώση της πόλης», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, μεγάλοι οικισμοί που ελέγχονται από την Ουκρανία αρχίζουν να αδειάζουν, οι άνθρωποι φεύγουν λόγω της επιθετικής εκστρατείας κινητοποίησης της Ουκρανίας.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, όλο και περισσότεροι Ουκρανοί αρνούνται να πάνε στο μέτωπο και να πεθάνουν στη μάχη.
Επιπλέον, η ερήμωση στις πόλεις οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να γίνουν πιθανά πεδία μάχης λόγω της ταχείας προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο ρωσικός στρατός τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει πολλές σοβαρές ήττες στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και απελευθέρωσε σημαντικούς οικισμούς όπως η Avdiivka , η Maryinka και το Ocheretino, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός άλλων χωριών στο Donbass.
Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να προελαύνουν με επιτυχία στην περιοχή του Kharkiv, όπου προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της «λεγεώνας των ξένων», την 24η, 42η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, 125η τεθωρακισμένη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών των Lukyantsy, Veseloe, Radgospnoe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης