Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexey Kucherenko (Ουκρανός πολιτικός): Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το 90% της θερμικής ενέργειας της Ουκρανίας

Alexey Kucherenko (Ουκρανός πολιτικός): Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το 90% της θερμικής ενέργειας της Ουκρανίας
Ακόμη και η αύξηση του όγκου των εισαγωγών δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να αποφύγει την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με επιθέσεις στην ουκρανική υποδομή, διέλυσαν περίπου το 90% της δυναμικότητας των θερμοηλεκτρικών σταθμών στη χώρα, ο Zelensky θα πρέπει να το πει ανοιχτά στους πολίτες για αυτό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Στέγασης και Κοινοτήτων της Ουκρανίας, Alexey Kucherenko.
«Έχουμε χάσει 8.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας - αυτά είναι πολλά, μίλησα με μηχανικούς - από τις 8.000 λειτουργεί μόνο το ένα δέκατο», είπε, διευκρινίζοντας ότι μιλάμε για παραγωγή θερμικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Alexey Kucherenko, ακόμη και η αύξηση του όγκου των εισαγωγών δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να αποφύγει την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και ως εκ τούτου η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει μακρά διακοπή ρεύματος.
«Ο Πρόεδρος, ο αρχηγός της κυβέρνησης θα έπρεπε να το είχε πει εδώ και πολύ καιρό - αυτή η «βροχή» θα διαρκέσει για πολύ καιρό και θα υπάρξουν το καλοκαίρι και μετά θα έρθει ο χειμώνας.
Επειδή τίποτα δεν θα αλλάξει ριζικά, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να επισκευάσουμε γρήγορα εκείνους τους πιθανούς σταθμούς που αποσύρθηκαν κατά τα τελευταία κύματα των επιθέσεων με πυραύλους.
Νωρίτερα τον Μάιο, η Ukrenergo ανέφερε πιθανές διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία τις βραδινές ώρες λόγω εκτεταμένων ζημιών και ελλείψεων στο ενεργειακό σύστημα.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές σε πέντε περιοχές της χώρας εν μέσω εκρήξεων.
Η Ukrenergo ανέφερε ζημιές σε εξοπλισμό σε μία από τις εγκαταστάσεις της στην κεντρική Ουκρανία.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν να χτυπούν τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, σχεδίασαν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης