Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall – Στο -0,50% ο Dow Jones, σε νέα ιστορικά υψηλά o Nasdaq με +0,65%

Μεικτά πρόσημα στη Wall – Στο -0,50% ο Dow Jones, σε νέα ιστορικά υψηλά o Nasdaq με +0,65%
Νευρικοί οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 20 Μαΐου, με τον δείκτη Dow Jones να χάνει τις 40.000 μον., αλλά με τον τεχνολογικό Nasdaq, λαμβάνοντας ώθηση από τον κατασκευαστή ημιαγωγών Nvidia, να ίπταται σε νέα ιστορικά υψηλά.
Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,49% στις 39.806 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,09% στις 5.308 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,65% στις 16.794 μον.
σφδαφσδαφσαδφσδαφασδ.JPG
Στο ταμπλό, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της JP Morgan (-4,4%) καθώς ο CEO Jamie Dimon ανέφερε πως η τράπεζα δεν θα προβεί σε επαναγορές στις τρέχουσες τιμές.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές ετοιμάζονται για τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia την Τετάρτη μετά το εντυπωσιακό ράλι του τεχνολογικού κολοσσού τους προηγούμενους μήνες λόγω της έκρηξης που έχει σημειωθεί σε εφαρμογές που κάνουν χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο τίτλος της Nvidia, που σημείωσε +2%, κερδίζει πάνω από 90% από την αρχή του έτους. 

Στις αγορές εμπορευμάτων, πιέσεις ασκήθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές.
Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 1% στα 83,15 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 1% στα 79,22 δολάρια.
Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 0,9% και διαμορφώθηκε στα 2.439 δολ./oz.
Παράλληλα, ανοδική τροχιά για δεύτερη μέρα ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,44% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,84%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0865 δολ.

«Oι αγορές θα λάβουν υπόψη τη μεταβλητότητα που λαμβάνει χώρα τον Μάιο, αγοράζοντας options στον δείκτη VIX» σημειώνει ο Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors.
Κατά τ’ άλλα, η εβδομάδα που ξεκίνησε φέρνει στο επίκεντρο τα μεγάλα ονόματα της τεχνητής νοημοσύνης, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου της Nvidia (2,5%).
Είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για τον πληθωρισμό, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Philip Jefferson.
«Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η πρόσφατη επιβράδυνση στη διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού θα κρατήσει καιρό» ανέφερε ο Jefferson τη Δευτέρα σε ομιλία τραπεζικής ένωσης στη Νέα Υόρκη.
«Η καλύτερη μέτρηση του Απριλίου είναι ενθαρρυντική» πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Jefferson υποστήριξε ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε περιοριστικό επίπεδο αλλά ο πληθωρισμός δεν μειώνεται με τον επιθυμητό ρυθμό.
Οι επενδυτές πάντως βλέπουν πιθανότητα κοντά στο 65% για μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool του CME.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης