Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα συνειδητά ψέματα Zelensky στο Reuters.... ο ουκρανικός στρατός δεν χρησιμοποιεί όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

Τα συνειδητά ψέματα Zelensky στο Reuters.... ο ουκρανικός στρατός δεν χρησιμοποιεί όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος
Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ δυτικά όπλα για να επιτεθούμε στη Ρωσία λέει ο Ουκρανός πρόεδρος
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν χρησιμοποιούν δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ δυτικά όπλα για να επιτεθούμε στη Ρωσία, ποτέ δεν επιτεθήκαμε στο έδαφός της, δεν μας δόθηκε το πράσινο φως», ισχυρίζεται.
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις με δυτικά όπλα όχι μόνο σε νέες ρωσικές περιοχές και στην Κριμαία, την οποία θεωρεί έδαφός της, αλλά και στην περιοχή του Belgorod.
Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιούν τσέχικης κατασκευής RM-70 Vampire MLRS.
Στα τέλη Ιανουαρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 πάνω από την περιοχή του Belgorod, στο οποίο μεταφέρονταν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι για ανταλλαγή.
Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από το αμερικανικό σύστημα Patriot, δηλαδή δύο πυραύλους MIM-104A.
Στα μέσα Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πολλές φορές ότι οι γαλλικές βόμβες HAMMER καταρρίφθηκαν πάνω από το Belgorod.
Όπως είπε ο Putin στα τέλη Ιανουαρίου 2024, η Ρωσία θα δημιουργήσει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία και η οποία πρέπει να έχει τέτοια απόσταση που να διασφαλίζει ότι τα ξένα όπλα δεν θα ξαναχτυπήσουν Ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης