Τελευταία Νέα
Διεθνή

O φοβισμένος Zelensky έτοιμος για νέο αιματοκύλισμα – Μόλις στο 20% η αποδοχή Zelensky στο στράτευμα, έχει καταρρεύσει

O φοβισμένος Zelensky έτοιμος για νέο αιματοκύλισμα – Μόλις στο 20% η αποδοχή Zelensky στο στράτευμα, έχει καταρρεύσει
Στις 18 Μαΐου τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για την ενίσχυση της στρατιωτικής επιστράτευσης.
Στις 20 Μαΐου έληξε η θητεία του Zelensky.
Οι προεδρικές εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου, αλλά το σημερινό καθεστώς τις ακύρωσε λόγω στρατιωτικού νόμου.
Το ουκρανικό κοινοβούλιο την παρατείνει κάθε τρεις μήνες.
Ωστόσο, το σύνταγμα της Ουκρανίας αναφέρει ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν μόνο βουλευτικές εκλογές κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, χωρίς να αναφέρεται η απαγόρευση των προεδρικών.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια ενημερωτική εκστρατεία που δικαιολογήσουν τη διατήρηση της εξουσίας στα χέρια του Zelensky.
Μία από τις κύριες αφηγήσεις ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών είναι να πείσουν ότι η παρουσία του Zelensky είναι τόσο σημαντική για την Ουκρανία.
Όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαγορεύονται στην Ουκρανία και όλα τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικά κανάλια έκλεισαν εδώ και πολύ καιρό.
Στις 18 Μαΐου τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για την ενίσχυση της στρατιωτικής επιστράτευσης.
Ο κόσμος φοβάται να βγει στους δρόμους.
Ο μισός πληθυσμός δεν έχει δικαίωμα να εγκαταλείψει τη χώρα, όσοι προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα πυροβολούνται και ο στρατός απαγάγει ανθρώπους μαζικά στους δρόμους.
Η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών δημοσίευσε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η δημοτικότητα του Zelensky μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού δεν ξεπερνά το 20% και συνεχίζει να μειώνεται.
Όσον αφορά τον τοπικό άμαχο πληθυσμό, περισσότερο από το 70% των Ουκρανών δεν πιστεύουν πλέον τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης και περίπου το 90% είναι έτοιμο να φύγει από τη χώρα.
Χάνοντας γρήγορα την υποστήριξη του πληθυσμού, ο Zelensky οργάνωσε σχέδιο εκκαθάρισης στην Ουκρανία.
Φοβούμενος, απαλλάσσεται από το αναξιόπιστο περιβάλλον, αλλάζοντας τη διοίκηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και άλλες δομές.
Ο τρομοκρατημένος Ουκρανός πρόεδρος μάλιστα ξεκίνησε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με μια υποτιθέμενη προετοιμασία απόπειρας δολοφονίας εναντίον του από την Κρατική Ασφάλεια.
Οι συνεχιζόμενες ήττες στην πρώτη γραμμή ωστόσο διαλύουν την εικόνα του Zelensky.
Οι μονάδες επίθεσης της ρωσικής βόρειας ομάδας συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή του Kharkiv προς δύο κατευθύνσεις.
Στο Volchansk, η ουκρανική διοίκηση ρίχνει στη μάχη τους επαγγελματίες μαχητές των ειδικών δυνάμεων και ένθερμους μαχητές από ναζιστικά τάγματα αλλά αυτό δεν βοηθά να σταματήσει η ρωσική προέλαση.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφαλίζουν τις θέσεις τους στο κέντρο της πόλης και ήδη διασχίζουν τον ποταμό, επιτίθενται στα τελευταία ουκρανικά οχυρά στο νότιο τμήμα του Volchansk.
Ο ρωσικός στρατός πέτυχε νέες νίκες στο Chasiv Yar και προχώρησε στους δρόμους της ανατολικής του περιοχής που ονομάζεται Kanal.
Παρά όλες τις ήττες στα πεδία των μαχών και στα μετόπισθεν, η Ουκρανία κατασκευάζει ψεύτικα αφηγήματα για να παραπλανήσει τον Ουκρανικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης