Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Kuleba (ΥΠΕΞ) ζητά από τις δυτικές χώρες να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός τους

Ουκρανία: Ο Kuleba (ΥΠΕΞ) ζητά από τις δυτικές χώρες να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός τους
«Αν δεν θέλετε να το κάνετε, εφοδιάστε μας με όλα τα απαραίτητα μέσα»
Σχετικά Άρθρα
Να καταρρίπτουν από το δικό τους έδαφος τους ρωσικούς πυραύλους που στοχεύουν τη χώρα του, πρότεινε εκ νέου στους δυτικούς συμμάχους ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba.
«Δεν υπάρχει κανένα νομικό ή ηθικό επιχείρημα ή θέμα ασφαλείας που θα εμπόδιζε τους εταίρους μας να καταρρίπτουν τους ρωσικούς πυραύλους πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας, από το δικό τους έδαφος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock.
Η Ουκρανία είχε ήδη ζητήσει να την βοηθήσει η Δύση στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων πάνω από το έδαφός της, όμως οι σύμμαχοι του Κιέβου θεώρησαν ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης ήταν πολύ μεγάλος.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών απέρριψε αυτό το επιχείρημα, υποστηρίζοντας ότι η κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων δεν θέτει σε κίνδυνο το ρωσικό έδαφος ή τους Ρώσους στρατιώτες. Πρόκειται για «κομμάτια μετάλλων που μεταφέρουν τον θάνατο από τη Ρωσία προς την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.
«Αν δεν θέλετε να το κάνετε, εφοδιάστε μας με όλα τα απαραίτητα μέσα. Θα τα αναπτύξουμε στο έδαφος της Ουκρανίας και θα αναχαιτίζουμε αυτούς τους πυραύλους μόνοι μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης