Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικάνοι βουλευτές κάλεσαν το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία

Αμερικάνοι βουλευτές κάλεσαν το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία
Επισήμως, η θέση του Πενταγώνου σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη - αντιτίθεται στη χρήση αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος
Μια ομάδα Αμερικανών βουλευτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Turner κάλεσε τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με επιστολή βουλευτών.
«Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση Biden να εξουσιοδοτήσει τη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας να διεξάγει όλο το φάσμα των απαραίτητων επιχειρήσεων», αναφέρει το έγγραφο.
Έτσι, ο Mike Turner και άλλοι βουλευτές προτείνουν στον Λευκό Οίκο να επιτρέψει τη χρήση όπλων που μεταφέρονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για «να χτυπήσει στρατηγικούς στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας υπό ορισμένες συνθήκες».
Η Ουκρανία συνεχίζει να αναζητά την κατάλληλη άδεια από την Ουάσιγκτον και ο Λευκός Οίκος «δεσμεύει» τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τους περιορισμούς του.
Επισήμως, η θέση του Πενταγώνου σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη - αντιτίθεται στη χρήση αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος.
«Η πολιτική μας δεν αλλάζει - επικεντρωνόμαστε στο να παρέχουμε στην Ουκρανία τα μέσα για να υπερασπιστεί το έδαφός της.
Θα συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις με τους Ουκρανούς εταίρους μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το καθεστώς του Κιέβου, στο πλαίσιο της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Kharkiv, προσπαθεί να λάβει άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος.
Για το σκοπό αυτό, μια ομάδα βουλευτών της Verkhovna Rada επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον στα μέσα Μαΐου.
Επρόκειτο να συναντηθούν με μέλη του Κογκρέσου για να προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση στον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης