Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύναμη πυρός και υπεροχής από τους Ρώσους οι ασκήσεις με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα

Δύναμη πυρός και υπεροχής από τους Ρώσους οι ασκήσεις με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα
Οι ασκήσεις τακτικών πυρηνικών όπλων συνδέονται με τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων της Δύσης
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 21 Μαΐου ότι πυραυλικά στοιχεία της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (SMD) ξεκίνησαν το πρώτο στάδιο των μη στρατηγικών (τακτικών) ασκήσεων πυρηνικών όπλων.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν επίσης βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τις προετοιμασίες για αυτές τις ασκήσεις στις 6 Μαΐου…
Οι ασκήσεις τακτικών πυρηνικών όπλων συνδέονται με τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων της Δύσης - στοχεύοντας ιδιαίτερα τις πρόσφατες συζητήσεις σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση από την Ουκρανία όπλων που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
Ο αντανακλαστικός έλεγχος είναι ένα βασικό στοιχείο της εργαλειοθήκης υβριδικού πολέμου της Ρωσίας — είναι μια τακτική που βασίζεται στη διαμόρφωση ενός αντιπάλου με στοχευμένη ρητορική και επιχειρήσεις πληροφόρησης με τέτοιο τρόπο ώστε ο αντίπαλος να αναλαμβάνει εθελοντικά ενέργειες που είναι επωφελείς για τη Ρωσία.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επανέλαβε στους New York Times ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή απολαμβάνει ένα καταφύγιο στη ρωσική επικράτεια από το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς με πυραύλους και ολίσθηση κατά της Ουκρανίας και να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις με δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στη διεθνή συνοριακή περιοχή , όπως συμβαίνει με τη συνεχιζόμενη περιορισμένη ρωσική επίθεση στη βόρεια Περιφέρεια Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης