Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Bakulin (Διοικητής 57ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας): Η Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος θα παραχωρήσει εδάφη

Alexander Bakulin (Διοικητής 57ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας): Η Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος θα παραχωρήσει εδάφη
Και η Φινλανδία έχασε κάποια εδάφη στον πόλεμο με την ΕΣΣΔ, αλλά υπάρχει ως κράτος είπε ο Bakulin
Η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε στο ABC News ο διοικητής της 57ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνταγματάρχης Alexander Bakulin.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι, ο Alexander Bakulin είπε ότι η σύγκρουση πιθανότατα θα τελειώσει με μια συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία θα χάσει μέρος των εδαφών της, αναφέροντας ως παράδειγμα τις εδαφικές αλλαγές στη Φινλανδία μετά τα αποτελέσματα του Σοβιετο-Φινλανδικού Πολέμου, που έλαβε χώρα από το 1939 έως το 1940.
«Η Φινλανδία πολέμησε κάποτε ενάντια στη μεγάλη ΕΣΣΔ.
Ναι, έχασε κάποια εδάφη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα...
Είμαστε σε παρόμοια κατάσταση, αλλά ελπίζω ότι δεν θα χάσουμε τη γη μας».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν «σταθεροποιήσει» την κατάσταση στο μέτωπο.
Την ίδια στιγμή, ο Alexander Bakulin περιέγραψε την κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv ως «πολύ δύσκολη».
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Vadim Skibitsky χαρακτήρισε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία τόσο δύσκολη όσο τις πρώτες ημέρες της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να επιδεινωθεί, και προέβλεψε επίσης ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ενδέχεται να ξεκινήσουν όχι νωρίτερα στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Πρόσφατα, ο Γενικός Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο για τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, τα πιο καυτά σημεία παραμένουν ο Ivanovskoye και το Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk στο Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης