Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τραγική κατάσταση η Bundeswehr - Όχι μόνο ετοιμοπόλεμη ταξιαρχία, ούτε κράνη και στολές δεν έχει

Σε τραγική κατάσταση η Bundeswehr - Όχι μόνο ετοιμοπόλεμη ταξιαρχία, ούτε κράνη και στολές δεν έχει
Ούτε 100 δισεκατομμύρια ευρώ δεν θα ήταν αρκετά για τον εκσυγχρονισμό της Bundeswehr
Τη στιγμή που ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban αναφέρει ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία, ο στρατός της Γερμανίας δεν έχει να ντύσει τους στρατιώτες της με στολές και κράνη…
Δημοσίευμα της Bild αναφέρει πως ο στρατός, γνωστός ως Bundeswehr, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε στολές και εξοπλισμό.
«Ο υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius παραδέχτηκε στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag ότι υπήρξαν αστοχίες και καθυστερήσεις στην προμήθεια εξοπλισμού για τον στρατό» υποστηρίζει η Bild, αναφέροντας πως σύμφωνα με το υπουργείο, οι σύγχρονες στολές και ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη «μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων».
Βάσει του δημοσιεύματος, «το στράτευμα δεν έχει αρκετά κράνη και την απαραίτητη θωράκιση για κάθε στρατιώτη».
Όπως αναφέρεται, το 2023 ο στρατός έλαβε μόνο 58.850 σετ ένδυσης μάχης έναντι των 72.200 που προέβλεπε η σύμβαση, ενώ ένας από τους προμηθευτές κήρυξε πτώχευση.
Από τις 105.000 παραγγελθείσες θωρακισμένες στολές και ειδικά εσώρουχα, ο στρατός έλαβε τα 81.000.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τα κράνη, καθώς παραδόθηκαν μόλις 62.684 αντί για 82.596.
Τον περασμένο Μάρτιο, η Bild, επικαλούμενη τον Γερμανό υπουργό Άμυνας ανέφερε ότι υπήρχε μια τρύπα της τάξης των 4,5 με 6 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας (Bundeswehr), ενώ ο επικεφαλής της γερμανικής στρατιωτικής ένωσης, Andre Wüstner, δήλωσε ότι ένα ειδικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα ήταν αρκετό για τον εκσυγχρονισμό του γερμανικού στρατού, καθώς αυτή τη στιγμή ούτε μια ταξιαρχία της Bundeswehr δεν είναι έτοιμη να εκτελέσει καθήκοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης