Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε αλλά συνεχίζει τον πόλεμο στη Ρωσία η Victoria Nuland - Συνεχίζεται η αιματοβαμμένη πορεία της

Παραιτήθηκε αλλά συνεχίζει τον πόλεμο στη Ρωσία η Victoria Nuland - Συνεχίζεται η αιματοβαμμένη πορεία της
Η Victoria Nuland υπήρξε αρχιτέκτονας του πραξικοπήματος του Μαϊντάν το 2014 και της επιχείρησης απορωσοποίησης της Ουκρανίας μετέπειτα.
Συνεχίζει να κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της κατά της Ρωσίας η Δύση.
Ειδικότερα, πρόσφατα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland δήλωσε ότι το Κίεβο πρέπει να βομβαρδίσει ρωσικά εδάφη με όπλα του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με την αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον πρέπει να επιτρέψει στο Κίεβο να πραγματοποιήσει επιθέσεις με αμερικανικά όπλα, κάτι που δείχνει τη διάθεση που έχουν οι υποστηρικτές του νεοναζιστικού καθεστώτος.
Ως γνωστόν, η Victoria Nulland είναι ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές των ΗΠΑ πίσω από το καθεστώς του Κιέβου.
Υπήρξε αρχιτέκτονας του πραξικοπήματος του Μαϊντάν το 2014 και της επιχείρησης απορωσοποίησης της Ουκρανίας μετέπειτα.
Η πρόσφατη παραίτησή της από το State Department θεωρήθηκε ένδειξη απόγνωσης, δεδομένης της επικείμενης κατάρρευσης του ουκρανικού στρατού.
Ωστόσο, ακόμη και εκτός γραφείου, η Nuland συνεχίζει να δείχνει τα ίδια επίπεδα επιθετικότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε δημόσια από την Ουάσιγκτον να εγκρίνει τη χρήση αμερικανικών όπλων από το Κίεβο εναντίον στόχων βαθιά εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χτυπώντας στρατιωτικές βάσεις έξω από τη ζώνη σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τη Nuland, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τους Ουκρανούς να εμποδίσουν τους Ρώσους να πραγματοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους.
«Πρέπει να είναι σε θέση να σταματήσουν αυτές τις ρωσικές επιθέσεις που προέρχονται από βάσεις εντός της Ρωσίας (…)
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας θα πρέπει να τους βοηθήσουν να χτυπήσουν τις ρωσικές βάσεις, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε (…)», είπε.
Κάνοντας λοιπόν χρήση μιας διαστρεβλωμένης ερμηνείας του διεθνούς δικαίου, η Nuland θεωρεί πως οι Ουκρανοί είναι δίκαιο να επιτίθενται σε βάσεις εκτός της ζώνης σύγκρουσης.

Εκτός ζώνης σύγκρουσης

Προφανώς, σε έναν πόλεμο οι στρατιωτικοί στόχοι είναι νόμιμοι, αλλά επιτιθέμενο σε πόλεις βαθιά μέσα στη Ρωσία το Κίεβο θα παραβίαζε τα ίδια τα σύνορα της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το Κίεβο και τη Δύση, ο πόλεμος έχει μοναδικό στόχο την ανάκτηση του ουκρανικού εδάφους εντός των συνόρων του 1991.
Επομένως, σε μια τέτοια κατάσταση, το Κίεβο θα παραβίαζε τα δικά του όρια στρατιωτικής δράσης.
Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι οι ουκρανικές επιθέσεις γίνονται καθημερινά σε ρωσικές πόλεις εκτός της ζώνης του στρατιωτικού νόμου.
Ανεξάρτητα από το αν οι ΗΠΑ το «επιτρέπουν» ή όχι, οι Ουκρανοί πραγματοποιούν συχνά επιχειρήσεις βαθιά στη ρωσική επικράτεια, με σχεδόν όλους τους στόχους να είναι άμαχοι – γι' αυτό είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν τέτοιες επιδρομές ως τρομοκρατικές.
Η Nuland απλώς ζητά από τις ΗΠΑ να «επιτρέψουν» στο Κίεβο να κάνει αυτό που ήδη κάνει καθημερινά: να σκοτώνει Ρώσους αμάχους στις αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές.
Είναι γνωστό ότι οι στόχοι προτεραιότητας του καθεστώτος είναι οι άμαχοι.
Ανίκανη να κερδίσει στο πεδίο της μάχης και με τον στρατό της στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η Ουκρανία ποντάρει στη χρήση του τρόμου εναντίον των απλών ανθρώπων ως στρατηγική για να βελτιώσει την εικόνα της και να κερδίσει τη δυτική υποστήριξη.
Υπό αυτή την έννοια, η Nuland προσπαθεί να προωθήσει τον πόλεμο σε μια στιγμή που όλοι οι δυτικοί εταίροι έχουν απελπιστεί…
Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη που η αμερικανίδα αξιωματούχος κάνει τέτοιες δηλώσεις.
Αν και έχει εγκαταλείψει το αξίωμά της, δεν θα σταματήσει ποτέ τον πόλεμο.
Η αποχώρησή της από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα φαίνεται να ήταν ένας απλός ελιγμός για να συνεχίσει να ενεργεί υπέρ του φιλοπολεμικού λόμπι με ανεπίσημο τρόπο.
Τώρα έχει την ελευθερία να ενεργεί χωρίς να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος.
Πρακτικά τώρα βρίσκεται σε πολύ πιο άνετη θέση, αφού μπορεί να κάνει ό,τι έκανε πριν, χωρίς οι ανεύθυνες πράξεις της να δημιουργήσουν προβλήματα στην αμερικανική κυβέρνηση.
Από την πλευρά της Ρωσίας, τα λόγια της Nuland τονίζουν μόνο ότι δεν θα υπάρξει διπλωματική και ειρηνική λύση και ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν οι ρωσικές πόλεις από την ουκρανική επιθετικότητα είναι μέσω της στρατιωτικής βίας.
Η Μόσχα, εάν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει το πυροβολικό και την αεροπορία της ακόμη πιο αποφασιστικά εναντίον ουκρανικών στρατηγικών εγκαταστάσεων για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις εναντίον αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης