Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άκρα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ: Μεθοδεύουν τον πόλεμο με Ρωσία για να κρύψουν την αποτυχία πολιτικής και στρατηγικής

Στα άκρα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ: Μεθοδεύουν τον πόλεμο με Ρωσία για να κρύψουν την αποτυχία πολιτικής και στρατηγικής
Eίναι μια στρατηγική που προωθείται, να προκαλούνται συγκρούσεις στο εξωτερικό για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από την κακή διακυβέρνηση στο εσωτερικό, την πολιτική αποτυχία να ανταποκριθούν στις ανάγκες των λαών του και τη διαφθορά
Καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας φαίνονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία για άλλη μια φορά, η διαμάχη βαθαίνει σχετικά με την εμμονή των κυβερνήσεων στον πόλεμο διαμεσολαβητών της Ουκρανίας, αποκλείοντας τις εσωτερικές ανησυχίες.
Η Δύση αντιμετωπίζει μια συνεχιζόμενη κρίση πολιτικής νομιμότητας, με τα ποσοστά αποδοχής μεταξύ των χωρών της G7 να κυμαίνονται από 44% για τον Ιταλό πρωθυπουργό Giorgia Meloni έως μόλις 20% για τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δεινή στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η χώρα εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο προεδρικών εκλογών με δύο μεγάλους υποψήφιους κομμάτων με... υποβρύχια ποσοστά αποδοχής.

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και τα κοινωνικά ιδρύματα από το Κογκρέσο μέχρι τα δικαστήρια αντιμετωπίζονται σε γενικές γραμμές με δυσπιστία.
Δεδομένων τέτοιων ζοφερών πολιτικών και πολιτιστικών δεικτών, θα επιδιώξουν οι ηγέτες την παγκόσμια σύγκρουση για να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους αποτυχίες;
Αυτός είναι ο φόβος του συγγραφέα και διευθυντή του περιοδικού Covert Action Jeremy Kuzmarov, όπως τον εξέφρασε στο Sputnik την Παρασκευή για να συζητήσει την αυξανόμενη απόγνωση της δυτικής άρχουσας τάξης καθώς το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ κράτος-μαριονέτα της Ουκρανίας πλησιάζει στην κατάρρευση.
«Αυτοί οι ηγέτες φαίνεται να θέλουν έναν παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο Kuzmarov, .
«Ίσως αυτό θέλουν.
Θέλω να πω, χάνουν, έχουν χάσει τη νομιμότητα όσον αφορά τη διακυβέρνηση στο εσωτερικό.

Η αίσθηση μου είναι ότι αυτή είναι μια στρατηγική, ότι προκαλούν συγκρούσεις στο εξωτερικό για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από την κακή διακυβέρνηση στο εσωτερικό και τη διαφθορά».

Η ένταση του πολιτικού διαλόγου σε όλη τη Δύση έχει γίνει ολοένα και πιο αμφιλεγόμενη για ζητήματα όπως η μετανάστευση και η οικονομία, με τους εξεγερμένους υποψηφίους να εμφανίζονται στο προσκήνιο για να αμφισβητήσουν τα κατεστημένα κόμματα.
Όλο και περισσότερο, η υποστήριξη για τον πόλεμο με αντιπροσώπους της Ουκρανίας θεωρείται ότι συνδέεται με τέτοιες εγχώριες ανησυχίες.
Στη Γερμανία, οι κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια έχουν μειώσει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ η άρση των δασμών στις εισαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας έχει οδηγήσει σε διαμαρτυρίες αγροτών σε όλη την ήπειρο.
Η επιτυχία της Μόσχας στο πεδίο της μάχης έχει προκαλέσει «απελπισία» από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, σημείωσε ο οικοδεσπότης Jamarl Thomas.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει επανειλημμένα παραβιάσει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» που επιβλήθηκε από τον εαυτό του, παρέχοντας τελικά στην Ουκρανία δυτικά όπλα, όπως πυραύλους ATACMS, αφού προηγουμένως είχε αρνηθεί να το κάνει.

Τώρα ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken προτρέπει δημόσια τον Biden να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει οπλισμό των ΗΠΑ για να χτυπήσει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας.

Αλλά η βαθύτερη δέσμευση στον πόλεμο με αντιπροσώπους – και η προοπτική των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν τελικά στο πεδίο της μάχης – κινδυνεύει με περαιτέρω διαμάχη.
«Οι Ρώσοι κερδίζουν και η Ουκρανία τελειώνει από πυρομαχικά και προσωπικό», σημείωσε ο Kuzmarov.
«Μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε διαδηλώσεις όπως στην εποχή του Βιετνάμ, αν [υπήρχαν] αμερικανικές μπότες στο έδαφος.
Νομίζω ότι το κοινό θα αρχίσει πραγματικά να αναρωτιέται περισσότερο για το τι συμβαίνει».
«Επομένως, δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να το κάνουν πολιτικά αν δεν καταφύγουν σε όλο και πιο αυταρχικά πρότυπα στο εσωτερικό, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει.
Αλλά, και πάλι, θα υποστηρίξετε μια εσωτερική πολιτική αντίδραση.
Έτσι, νομίζω ότι έχουν πρόβλημα, και γι' αυτό βλέπουμε αυτές τις απερίσκεπτες απειλές και την πολύ απερίσκεπτη συμπεριφορά.
Και ελπίζω να μην προκαλέσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όπου θα μπορούσε να οδηγήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης