Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Ακραία η ρητορική Stoltenberg γιατί βλέπει μια ακόμη ήττα να έρχεται μέσω... Ελβετίας

Zakharova: Ακραία η ρητορική Stoltenberg γιατί βλέπει μια ακόμη ήττα να έρχεται μέσω... Ελβετίας
Η Zakharova υπενθύμισε στους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τη δήλωση του Stoltenberg για τη Ρωσική Ομοσπονδία: Ο Stoltenberg προέτρεψε τις χώρες του ΝΑΤΟ να άρουν τους περιορισμούς στα χτυπήματα του καθεστώτος του Κιέβου σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία..
Σχετικά Άρθρα
Η έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να άρει τους περιορισμούς στα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος από δυτικά όπλα θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα για όσους σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο κανάλι του Telegram.
Ο Stoltenberg προέτρεψε τις χώρες του ΝΑΤΟ να άρουν τους περιορισμούς στα χτυπήματα του καθεστώτος του Κιέβου σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Είναι χρήσιμο να το γνωρίζουν όλοι όσοι καλούνται στη δήθεν "διάσκεψη ειρήνης" στην Ελβετία", έγραψε ο διπλωμάτης.
Η Ελβετία θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για την Ουκρανία κοντά στην πόλη της Λουκέρνης στις 15-16 Ιουνίου.
Η Ρωσία δεν θα είναι παρούσα.
Περίπου 160 κράτη προσκλήθηκαν στη συνάντηση, ο πρεσβευτής στη Βέρνη, Sergey Harmonin, δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Ρωσία σε καμία μορφή δεν θα συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, σκοπός της οποίας είναι να υποβάλει στη Μόσχα τελεσίγραφα.
Η διάσκεψη θα μετατραπεί σε μια... θορυβώδη, αλλά κενή δράση δημοσίων σχέσεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε σε συνέντευξή του στο βοσνιακό τηλεοπτικό κανάλι ATV ότι ορισμένες χώρες που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη συνάντηση για την Ουκρανία στην Ελβετία, σκοπεύουν να το κάνουν μόνο για να εξηγήσουν το ανούσιο του γεγονότος χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και τη βάση των τελεσιγράφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης