Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός είναι σε απόγνωση, μπορεί να χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός είναι σε απόγνωση, μπορεί να χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Ο Larry Johnson χαρακτήρισε τους πυρηνικούς σταθμούς κόκκινη γραμμή που είναι έτοιμες να περάσουν οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Το καθεστώς του Κιέβου, από απόγνωση, μπορεί να αποφασίσει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, προειδοποίησε ο Larry Johnson, πρώην πράκτορας της CIA.
«Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κάνει κάτι απελπισμένο, δεν θα απέκλεια ότι θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Ο Larry Johnson χαρακτήρισε τους πυρηνικούς σταθμούς κόκκινη γραμμή που είναι έτοιμες να περάσουν οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
«Είναι απελπισμένοι, τώρα ξέρετε, όταν πανικοβάλλονται και αισθάνονται ότι η ζωή τους απειλείται, κάνουν απελπισμένα πράγματα, αυτό βλέπουμε τώρα στην Ουκρανία», κατέληξε ο Larry Johnson.
Ο Πυρηνικός Σταθμός της Zaporizhia ενημέρωσε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για επίθεση με UAV κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αλλά δεν υπήρξαν θύματα, ανέφερε η υπηρεσία .
Το ZNPP βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου κοντά στην πόλη Energodar.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ - ο σταθμός διαθέτει έξι μονάδες ισχύος με χωρητικότητα ενός γιγαβάτ η καθεμία.
Τον Οκτώβριο του 2022 πέρασε στον Ρωσικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης