Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαχητές της Hamas αιχμαλώτισαν ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα – Διαψεύδει ο ισραηλινός στρατός

Μαχητές της Hamas αιχμαλώτισαν ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα – Διαψεύδει ο ισραηλινός στρατός
Οι μαχητές μας παρέσυραν δύναμη των Σιωνιστών σε ενέδρα μέσα σε σήραγγα, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης
Εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Hamas ανακοίνωσε την Κυριακή 26/5 πως Παλαιστίνιοι μαχητές αιχμαλώτισαν ισραηλινούς στρατιώτες έπειτα από μάχη στην Jabalya της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που διέψευσε ο ισραηλινός στρατός.
Χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ή να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό αιχμαλώτων, ο Abu Ubaida, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Al Qassam, ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το Al Jazeera: «Οι μαχητές μας παρέσυραν δύναμη των Σιωνιστών σε ενέδρα μέσα σε σήραγγα…
Όταν αποσύρθηκαν, όλα τα μέλη της (ισραηλινής στρατιωτικής) δύναμης ήταν είτε νεκρά είτε τραυματισμένα και αιχμαλωτισμένα».

Άμεση ήταν η αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), που διέψευσαν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Hamas.
«Οι IDF διευκρινίζουν πως δεν υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο απήχθη στρατιώτης», υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου.
Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι νέος γύρος διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων της Hamas αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.
Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε ότι η απόφαση για την επανέναρξη των συνομιλιών ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad με τον διευθυντή της αμερικανικής CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.
Αξιωματούχος της Hamas διέψευσε ισραηλινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στο Κάιρο την Τρίτη, διευκρινίζοντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως «δεν έχει οριστεί ημερομηνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης