Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητική δήλωση Stoltenberg: Η Κίνα «υποκινεί τον πόλεμο στην Ευρώπη» υποστηρίζοντας στρατιωτικά τη Ρωσία

Προκλητική δήλωση Stoltenberg: Η Κίνα «υποκινεί τον πόλεμο στην Ευρώπη» υποστηρίζοντας στρατιωτικά τη Ρωσία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατέστησε σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε σχέδια να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία ή να επεκτείνει την ομπρέλα αεράμυνας της συμμαχίας στη χώρα.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ισχυρίζεται ότι η Κίνα υποκινεί τον πόλεμο στην Ευρώπη μέσω της συνεργασίας της με τη Ρωσία υπό το φως του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.
«Η Κίνα δηλώνει ότι θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Δύση.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, το Πεκίνο τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ευρώπη.
Δεν μπορείς να τα έχεις καλά και με τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Stoltenberg σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. .
Υπογραμμίζοντας τη σημασία της υποστήριξης της Κίνας προς τη Ρωσία, ο Stoltenberg είπε ότι υπήρξε αύξηση στις πωλήσεις εξαρτημάτων, μικροηλεκτρονικών και άλλων τεχνολογιών απαραίτητων για τη στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας.
Παρά τις εντάσεις, ο Stoltenberg κατέστησε σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε σχέδια να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία ή να επεκτείνει την ομπρέλα αεράμυνας της συμμαχίας στη χώρα.
«Το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης», επιβεβαίωσε εκ νέου
«Δεν είναι αργά για να κερδίσει η Ουκρανία»
Ο Stoltenberg κάλεσε επίσης τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για περισσότερα όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας και όπλων μεγάλης εμβέλειας
«Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία.
Πρέπει να στείλουμε περισσότερα όπλα και πυρομαχικά», προέτρεψε.
Τόνισε επίσης την ανάγκη οι σύμμαχοι να ανανεώσουν τα στρατιωτικά τους αποθέματα και να αυξήσουν την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.
Μια νίκη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Ουκρανία θα έθετε σε κίνδυνο τη διαρκή ασφάλεια στην Ευρώπη και θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη παγκόσμια αστάθεια, ισχυρίστηκε.
|Πρέπει να αποτρέψουμε τη Ρωσία από περαιτέρω επιθετικότητα.
Μια πολιτική κατευνασμού προς τον Putin δεν θα λειτουργήσει», κατέληξε ο Stoltenberg .

Στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping επικύρωσαν κοινή δήλωση με στόχο την ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης των χωρών τους κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής που απεικόνιζε τη συμμαχία τους ως σταθεροποιητική επιρροή σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο τοπίο.
«Και οι δύο πλευρές υπερασπίζονται σθεναρά το σύστημα διεθνών σχέσεων με κεντρικό ρόλο τα Ηνωμένα Έθνη και την παγκόσμια τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, συντονισμένα και συνεργάστηκαν στενά σε πολυμερείς μορφές όπως ο ΟΗΕ, η Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) και η G20», είπε ο Xi σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε ότι η Κίνα και η Ρωσία θα συνεργαστούν για να συμβάλουν ουσιαστικά στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.
«Και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μια πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης είναι η σωστή κατεύθυνση και η θέση της Κίνας σε αυτό το θέμα ήταν πάντα σαφής και συνεπής», τόνισε.
Επιπλέον, δήλωσε ότι η παρατεταμένη ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι αντιπαραθέσεις των μπλοκ και η πολιτική της ισχύος αποτελούν απειλή για την ασφάλεια όλων των εθνών, τονίζοντας τη σημασία της αμεροληψίας, της δικαιοσύνης και της αφοσίωσης στην προώθηση πολιτικών αποφάσεων σε ευαίσθητα θέματα.
«Η Κίνα ευελπιστεί για την ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο από αυτή την άποψη», δήλωσε ο Xi.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-26_171836.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης