Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Προτεραιότητα η ενιαία κεφαλαιαγορά της ΕΕ, θα το συζητήσουμε με τον Macron

Scholz: Προτεραιότητα η ενιαία κεφαλαιαγορά της ΕΕ, θα το συζητήσουμε με τον Macron
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συζητήσουν και την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ένωσης κεφαλαιαγορών θα αποτελέσει προτεραιότητα κατά τις συναντήσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg την Κυριακή 16 Μαΐου 2024.
«Έχω σφυρηλατήσει μια συμμαχία εδώ με τον Γάλλο πρόεδρο στην προσπάθεια να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε ο Scholz στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας σημερινής συνάντησης στο δημαρχείο.
«Χρειαζόμαστε επιτέλους μια λειτουργική ένωση κεφαλαιαγορών».
Η προσδοκώμενη ενιαία κεφαλαιαγορά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε ο Scholz.
Στο παρελθόν, οι δύο ηγέτες απέτυχαν να βρουν κοινό έδαφος όσον αφορά την προσπάθεια του Μακρόν για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών.
«Ο καπιταλισμός αμερικανικού τύπου είναι πολύ πιο ζωντανός και ικανός να χρηματοδοτεί νέες εταιρείες ακόμη και αν αυτές σημειώνουν ζημίες», πρόσθεσε. Στην ΕΕ, αντίθετα, η χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων είναι δύσκολη «επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε 27 περιφραγμένες κεφαλαιαγορές».

Η επίσκεψη

Ο Macronπραγματοποιεί τριήμερη κρατική επίσκεψη στη Γερμανία από σήμερα (26/5).
Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη (28/5) (στο Schloss Meseberg, βόρεια του Βερολίνου, όπου ο Scholz και ο Macron θα συναντηθούν και αργότερα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
Εκτός από την πιθανή ένωση κεφαλαιαγορών αναμένεται να συζητήσουν και την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης