Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,4% - Αργία σε Λονδίνο και Wall Street

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,4% - Αργία σε Λονδίνο και Wall Street
Στις διεθνείς αγορές κυριαρχούν και πάλι οι εικασίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο
Υποτονικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες σε Λονδίνο και Wall Street να παραμένουν κλειστοί, λόγω αργίας.
Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστές για την τραπεζική αργία, ενώ οι αγορές των ΗΠΑ είναι επίσης κλειστές για την Memorial Day.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε αύξηση +0,44%, στις 18.774 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.132 μον., με άνοδο 0,46%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,79% στις 34.761 μονάδες

Στις διεθνείς αγορές κυριαρχούν και πάλι οι εικασίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο.
Μια σειρά από ισχυρές ανακοινώσεις οικονομικών και εργασιακών στοιχείων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν την Goldman Sachs να μεταθέσει την πρόβλεψή της για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CNBC.
Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές σημείωσαν άνοδο, καθώς τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αυξήθηκαν κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Μήνυμα ΕΚΤ για μείωση επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι θα μειώσει τα επιτόκια από τα ιστορικά υψηλά τους την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο επικεφαλής οικονομολόγος της διέλυσε τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, ειδικά καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να σημάνει την έναρξη της μείωσης των επιτοκίων.
Η ΕΚΤ φαίνεται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι μία από τις πρώτες μεγάλες κεντρικές τράπεζες που θα μειώσουν τα επιτόκια, έχοντας επικριθεί ότι ήταν μία από τις τελευταίες που τα αύξησαν μετά τη μεγαλύτερη άνοδο του πληθωρισμού πριν από τρία χρόνια.
Ο Philip Lane δήλωσε στους Financial Times ενόψει της εμβληματικής συνεδρίασης της τράπεζας στις 6 Ιουνίου: «Εξαιρώντας τις μεγάλες εκπλήξεις, αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχουν αρκετά που να υποστηρίζουν την άρση του ανώτατου επιπέδου περιορισμού στο μέτωπο των επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης