Διεθνή

Βρετανία, Καναδάς, Εσθονία έτοιμες να μεταφέρουν όπλα βαθιά μέσα στην Ουκρανία

Βρετανία, Καναδάς, Εσθονία έτοιμες να μεταφέρουν όπλα βαθιά μέσα στην Ουκρανία
Τα σενάρια που μελετά το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία – Δεν εγκρίνουν ακόμα… οι ΗΠΑ
Aρκετά κράτη του ΝΑΤΟ, όπως η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς και η Εσθονία, είναι έτοιμα να παραδώσουν βοήθεια στο Κίεβο όχι μόνο έως τα ουκρανικά σύνορα, αλλά να τη μεταφέρουν απευθείας στον προορισμό της, βαθιά εντός του ουκρανικού εδάφους, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της Bild.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Λετονίας Artis Pabriks υποστήριξε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών της Βαλτικής «μπορεί να εκτελέσει αποστολές στην περιοχή του LvIv», καθώς και να αναλάβει την αποναρκοθέτηση εδαφών που ανακαταλήφθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τον ρωσικό στρατό.
Η Bild επισημαίνει ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ εξετάζουν διάφορες επιλογές για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία, αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δώσει το πράσινο φως σε αυτές τις πρωτοβουλίες.
«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά εξετάζεται η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος, η μετακίνηση αλυσίδων υλικοτεχνικής υποστήριξης για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, καθώς και η προστασία του εναέριου χώρου της δυτικής Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως η Πολωνία θα μπορούσε να εργαστεί για τη δημιουργία ενός συνασπισμού δυτικών χωρών για την παροχή αεράμυνας στη δυτική Ουκρανία - αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη.
«Το πρόβλημα με όλα τα σχέδια των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με την Ουκρανία είναι ότι χρειάζονται το πράσινο φως από τις ΗΠΑ, και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης φοβούνται ότι ο Γερμανός καγκελάριος «ασκεί πίεση στον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να μην συμφωνήσει σε καμία από τις προτάσεις από την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ για πιο άμεση υποστήριξη στην Ουκρανία».
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius υπογράμμισε ότι η Δύση δεν συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και drones στην Ουκρανία καθώς και ότι δεν υποστηρίζεται η ιδέα της εισαγωγής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης