Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατήστε τους... Η Ρωσία παράγει 12.000 βλήματα την ημέρα, αποκαλύπτει η Bain & Company - Τρεις φορές πιο γρήγορα από ΗΠΑ, Ευρώπη

Συγκρατήστε τους... Η Ρωσία παράγει 12.000 βλήματα την ημέρα, αποκαλύπτει η Bain & Company - Τρεις φορές πιο γρήγορα από ΗΠΑ, Ευρώπη
Η έρευνα για τα βλήματα πυροβολικού από την Bain & Company, διαπίστωσε ότι τα ρωσικά εργοστάσια προβλέπονταν να κατασκευάσουν ή να ανακαινίσουν περίπου 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού φέτος σε σύγκριση με μια συνδυασμένη παραγωγή περίπου 1,3 εκατομμυρίων βλημάτων σε ευρωπαϊκά έθνη και στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία παράγει βλήματα πυροβολικού περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας και για περίπου το ένα τέταρτο του κόστους, σύμφωνα με αποκάλυψη στο Sky News.
Τα στοιχεία, που παράγονται από την εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Bain & Company, υπογραμμίζουν τη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς βασίζονται σε προμήθειες πυρομαχικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.
Ο πόλεμος έχει περιγραφεί από την αρχή ως «μάχη πυρών» λόγω του όγκου των βλημάτων του πυροβολικού που χρησιμοποιήθηκαν.
Αυτό ώθησε τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους ευρωπαίους συμμάχους να επιδιώξουν να αυξήσουν την παραγωγή στα αντίστοιχα εργοστάσιά τους, αλλά η ικανότητά τους να κατασκευάζουν βλήματα πυροβολικού εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη Ρωσία παρά τη συνδυασμένη οικονομική ισχύ που ξεπερνά κατά πολύ εκείνη της Μόσχας.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή λένε ότι για κάθε έναν γύρο που πυροβολούν εναντίον ρωσικών θέσεων, τα στρατεύματα εισβολής μπορούν να εκτοξεύσουν περίπου πέντε οβίδες πίσω.
Παλεύοντας ενάντια στις πιθανότητες, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι προσπαθούν να κάνουν κάθε γύρο να μετράει.
«Συχνά, με μόνο μία, δύο ή τρεις οβίδες, μπορούμε να καταστρέψουμε εντελώς έναν στόχο», είπε ο Ανώτερος Υπολοχαγός Kostiantin, διοικητής μπαταριών πυροβολικού με την 57η Ταξιαρχία, η οποία μάχεται ενάντια σε μια νέα ρωσική επέλαση στην περιοχή Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά. της Ουκρανίας.
Αλλά ο διοικητής είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να χρειάζονται περισσότερες προμήθειες.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να συγκρατούμε τους Ρώσους… και να κάνουμε κάθε μέτρο γης που προσπαθούν να πάρουν να τους κοστίζει εκατοντάδες ζωές».

Εκπαίδευση χωρίς... πυρομαχικά 

Η έρευνα για τα βλήματα πυροβολικού από την Bain & Company, διαπίστωσε ότι τα ρωσικά εργοστάσια προβλέπονταν να κατασκευάσουν ή να ανακαινίσουν περίπου 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού φέτος σε σύγκριση με μια συνδυασμένη παραγωγή περίπου 1,3 εκατομμυρίων βλημάτων σε ευρωπαϊκά έθνη και στις ΗΠΑ.
Όσον αφορά το κόστος, εκτιμάται ότι το μέσο κόστος παραγωγής ανά κέλυφος 155 mm - ο τύπος που παράγεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ - ήταν περίπου 4.000 $ (3.160 £) ανά μονάδα, αν και διέφερε σημαντικά μεταξύ των χωρών.
Συγκριτικά, το αναφερόμενο κόστος παραγωγής της Ρωσίας φτάνει περίπου τα 1.000 $ (790 £) ανά οβίδα 152 mm που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Το πυροβολικό είναι μόνο ένα από τα πολλά ελλείμματα πυρομαχικών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία.
Το Sky News επισκέφτηκε μια ομάδα νεοσυλλέκτων στα ανατολικά της χώρας που μάθαιναν πώς να χρησιμοποιούν έναν αντιαρματικό πύραυλο N-LAW, το οποίο δόθηκε αρχικά στον ουκρανικό στρατό από το Ηνωμένο Βασίλειο.
skynews-ukraine-soldiers-ammunition_6566109.jpg
Είπαν ότι η έλλειψη προμηθειών σημαίνει ότι απλώς προσποιούνται ότι πυροβολούν το όπλο στην εκπαίδευση και θα το χρησιμοποιούν πραγματικά μόνο όταν βρίσκονται στη μάχη - και μόνο τότε όταν υπάρχουν αποθέματα.
«Έχουμε έλλειψη Ν-ΝΟΜΩΝ και χρειαζόμαστε περισσότερα», είπε ένας στρατιώτης με το διακριτικό «Μπολτ», από το τάγμα αναγνώρισης της 5ης Ταξιαρχίας.
skynews-ukraine-ammunition_6566111.jpg
Η σημασία της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών είναι ο λόγος που πολλοί ειδικοί λένε ότι οι γραμμές παραγωγής εργοστασίων - και όχι η πρώτη γραμμή - θα μπορούσαν να είναι εκεί όπου κερδίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Το Sky News επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο στο Μπέλφαστ τον Απρίλιο, όπου ο πύραυλος N-LAW συναρμολογείται από την Thales, μια παγκόσμια αμυντική εταιρεία. Το όπλο έχει σχεδιαστεί από τη σουηδική εταιρεία Saab.
Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα που περιέχει ένα μείγμα μηχανών, όπου γίνεται λεπτή εργασία σε μικροσκοπικά αλλά ζωτικής σημασίας εξαρτήματα.
Οι ώρες εργασίας στη γραμμή παραγωγής εκείνη την εποχή ήταν μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, αν και πιστεύεται ότι αυξάνονται.
Η Thales κατασκευάζει τα δικά της όπλα και εδώ, συμπεριλαμβανομένου του Starstreak, ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς εδάφους-αέρος που μπορεί να αφαιρέσει αεροσκάφη, και του ελαφρού πυραύλου πολλαπλών ρόλων (LMM). Και τα δύο αυτά συστήματα χρησιμοποιούνται επίσης στην Ουκρανία.

Το κλειδί για την αύξηση της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Philip McBride, διευθύνων σύμβουλος της Thales Belfast, δήλωσε ότι η παραγωγική ικανότητα του N-LAW έχει διπλασιαστεί από την αρχή του έτους και υπάρχει περιθώριο να διπλασιαστεί ξανά.
Ερωτηθείς γιατί η επέκταση άρχισε μόνο τότε, όταν ξέσπασε ο πόλεμος πλήρους κλίμακας της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, εξήγησε ότι οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.
Πρώτον, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου προμηθεύει την Ουκρανία με N-LAW, αντί για την Thales απευθείας.
Οι πύραυλοι που δόθηκαν αρχικά στον ουκρανικό στρατό ήταν αυτοί που οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ήδη στα δικά τους αποθέματα.
Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για την προμήθεια των ανταλλακτικών που απαιτούνται για το N-LAW.
Ωστόσο, ερωτηθείς εάν η παραγωγή στο εργοστάσιο θα είχε επεκταθεί νωρίτερα εάν το Υπουργείο Άμυνας είχε κάνει παραγγελίες νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος είπε: «Όσο νωρίτερα έρθει μια παραγγελία, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή».
Γίνεται πολλή δουλειά στο εργοστάσιο για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την περαιτέρω επέκταση των γραμμών παραγωγής.
Ο αριθμός των εργαζομένων έχει επίσης αυξηθεί, με περίπου 900 άτομα να εργάζονται τώρα στο εργοτάξιο και σε μια δεύτερη εγκατάσταση στο Μπέλφαστ, σε σύγκριση με μόλις 500 πριν από λίγα χρόνια.

Το δημοσίευμα
Καταγραφή_21.PNG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης