Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andurand: Εκτόξευση 400% στον χαλκό ως το 2028, στα 40.000 δολ. ανά τόνο

tags :
Andurand: Εκτόξευση 400% στον χαλκό ως το 2028, στα 40.000 δολ. ανά τόνο
Χρυσός ο χαλκός…
Τετραπλασιασμό της τιμής του χαλκού, στα 40.000 δολ. ανά τόνο, αναμένει η Andurand Capital Management καθώς η αυξανόμενη ζήτηση προκαλεί μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων του κόκκινου μετάλλου.
Ο χαλκός, ένα κρίσιμο μέταλλο για την ενεργειακή μετάβαση, έχει αυξηθεί σχεδόν 20% φέτος, αγγίζοντας το ρεκόρ των 11.000 δολαρίων ανά τόνο.
Ωστόσο, η Andurand, ένας από τους πιο γνωστούς traders εμπορευμάτων στον κόσμο, πιστεύει πως το ράλι θα διαρκέσεις, δεδομένου ότι η προσφορά δεν συμβαδίζει με τη ζήτηση.
«Εκτιμάμε πως η ζήτηση θα διπλασιαστεί λόγω της πράσινης μετάβασης.
Υπενθυμίζεται πως ο χαλκός είναι απαραίτητος για τα ηλεκτρικά οχήματα, τους ηλιακούς συλλέκτες, τα αιολικά πάρκα, αλλά και τα data centers» είπε στους Financial Times.
«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στα 40.000 δολάρια ανά τόνο τα επόμενα τέσσερα περίπου χρόνια. Δεν λέω ότι θα μείνει εκεί τότε».

Γεωπολιτικοί κίνδυνοι

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι δεν είχαν αντίκτυπο στην προσφορά, γι' αυτό η τιμή του πετρελαίου ήταν σχετικά σταθερή και θα παραμείνει έτσι. Δεν αναμένεται μεγάλη κίνηση στις τιμές του πετρελαίου» αναφέρει η Andurand.
Παρά τις απώλειες του περασμένου έτους, η ετήσια καθαρή απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου από την ίδρυσή του τον Ιούνιο του 2019 είναι 34%, σύμφωνα με μια πηγή που έχει δει τους αριθμούς.
Η Andurand έχει επίσης ανοδική άποψη για άλλα εμπορεύματα, όπως το κακάο, η τιμή του οποίου έχει τριπλασιαστεί από την αρχή του έτους έως τα μέσα Απριλίου, και το αλουμίνιο, το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται για παρόμοιους λόγους με τον χαλκό, καθώς μπορεί να αντικατασταθεί για το κόκκινο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης