Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τρομοκρατημένος Zelensky ζητά ειρήνη – Η Δύση να πιέσει «με όλα τα απαραίτητα μέσα τη Ρωσία»

Ο τρομοκρατημένος Zelensky ζητά ειρήνη – Η Δύση να πιέσει «με όλα τα απαραίτητα μέσα τη Ρωσία»
Η Ουκρανία υποφέρει από έλλειψη εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού
Σχετικά Άρθρα
Να πιέσουν τη Ρωσία για ειρήνη χρησιμοποιώντας «όλα τα απαραίτητα μέσα», προέτρεψε τους Δυτικούς συμμάχους του ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται να υπάρξει «απτός εξαναγκασμός της Ρωσίας», η οποία επιδιώκει «να καταστρέψει την Ουκρανία και να προχωρήσει».
Ο Zelensky έχει πει στο παρελθόν ότι δεν θα διαπραγματευτεί απευθείας με τη Ρωσία έως ότου οι δυνάμεις της Μόσχας εγκαταλείψουν όλη την ουκρανική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.
Η έκκλησή του έρχεται σε μία περίοδο που η Ρωσία κερδίζει εδάφη έναντι της Ουκρανίας και το Κίεβο να υποφέρει από έλλειψη όπλων και ανθρωπίνου δυναμικού.
Μιλώντας στην Ισπανία, προέτρεψε επίσης τους Δυτικούς ηγέτες να άρουν τις απαγορεύσεις στα όπλα που προμηθεύεται η Ουκρανία από τους συμμάχους της ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Η Ρωσία δηλώνει δημόσια ότι είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες, υπό τον όρο ότι τα εδάφη που έχουν ήδη καταληφθεί στην Ουκρανία να παραμείνουν υπό τον έλεγχό της.
Οι περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν επιμείνει ότι το Κίεβο πρέπει να εστιάζει τις επιθέσεις του στις ρωσικές δυνάμεις που κατέχουν ουκρανικό έδαφος.
«Πρέπει να συνεργαστούμε και να ασκήσουμε πίεση όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στους εταίρους μας για να μας δώσουν την ευκαιρία να αμυνθούμε ενάντια στη Ρωσία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Zelensky έγινε δεκτός από τον Βασιλιά Φελίπε στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης. Eπρόκειτο να επισκεφθεί την Ιβηρική Χερσόνησο πριν 10 ημέρες αλλά ανέβαλε τα ταξίδια του λόγω του ρωσικού σφυροκοπήματος στο Kharkiv.
Μετά το Μπαράχας (Barajas) ο Zelensky μετέβη στο Moncloa, το ισπανικό «Μέγαρο Μαξίμου», όπου και τον υποδέχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν διμερή συμφωνία ασφαλείας ύψους 1,1 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει προμήθειες πλήθους στρατιωτικού εξοπλισμού, από πυραύλους Patriot μέχρι τανκ. αυτοκίνητα Leopard combat, καθώς και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων άμυνας που κατασκευάζονται ειδικά από την ισπανική βιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης