Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ινδός πρωθυπουργός Modi ισχυρίζεται ότι καθοδηγείται από ... θεϊκή εντολή

O Ινδός πρωθυπουργός Modi ισχυρίζεται ότι καθοδηγείται από ... θεϊκή εντολή
Ο Modi, αναζητώντας μια τρίτη θητεία στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο .. θεός τον καθοδηγεί στο έργο του
Καθώς η εκλογική διαδικασία της Ινδίας πλησιάζει στο τέλος της, ο πρωθυπουργός της χώρας Narendra Modi προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι έχει επιλεγεί από μια ... θεϊκή δύναμη για να επιτύχει έναν σκοπό.
Ειδικότερα, σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στο ειδησεογραφικό κανάλι NDTV την Κυριακή, ο Modi δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο "Parmatma" (ο Θεός) με έστειλε για έναν σκοπό. Μόλις επιτευχθεί ο σκοπός, η δουλειά μου θα γίνει. Γι' αυτό έχω αφιερώσει πλήρως τον εαυτό μου στον Θεό».
Ο Modi, αναζητώντας μια τρίτη θητεία στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Θεός τον καθοδηγεί στο έργο του, αν και δεν αποκάλυψε το ευρύτερο σχέδιο των ... θεϊκών προθέσεων.
«Δεν αποκαλύπτει τα χαρτιά του, απλώς με βάζει να κάνω πράγματα. Και δεν μπορώ να τον καλέσω απευθείας για να ρωτήσω τι ακολουθεί», είπε συβυλλικά ο Ινδός πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός, γνωστός για τον ιδεολογικό του εναγκαλισμό με τον ινδουιστικό εθνικισμό, έχει καλλιεργήσει ένα κλίμα ακραίας προσωπολατρίας -για τον εαυτό του- στο κόμμα του Bharatiya Janata (BJP).
Ενδεικτικό του αρχηγοκεντρισμού που κυριαρχεί στο BJP είναι το γεγονός ότι πολλοί υποστηρικτές του κόμματος δεν γνωρίζουν καν τα ονόματα των υπολοίπων μελών του υπουργικού συμβουλίου ή των υψηλόβαθμων στελεχών.

Ηγέτης του ινδουφασισμού ο Modi

Υπό την ηγεσία του Modi, το BJP έχει προωθήσει ενεργά τον ινδουφασισμό στη δημόσια ζωή.
Συγκεκριμένα, ο Ινδός πρωθυπουργός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελετή των εγκαινίων του ναού Ayodhya τον Ιανουάριο, που παραδοσιακά ανήκει στους Ινδουιστές ιερείς.
Ωστόσο, οι αυθόρμητες δηλώσεις του Ινδού ηγέτη περί της θεϊκής ... εντολής, συνιστούν μια περαιτέρω αναβάθμιση από τη συνήθη συγκρατημένη στάση του.
«Η ύπουλη σύζευξη της θρησκείας με την πολιτική για μια χώρα όπου η πίστη είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής είναι προϊόν του κόμματος BJP. Ο ισχυρισμός του κ. Modi είναι το λογικό επιστέγασμα του κυρίαρχου αφηγήματος του BJP», εξήγησε σχετικά η Telegraph σε κύριο άρθρο της προ ημερών.
Ενώ κάποιοι επαινούν την ενέργεια και την αφοσίωση του, άλλοι, όπως ο αρχηγός του Κόμματος του Κογκρέσου, Rahul Gandhi , έχουν γελοιοποιήσει τις δηλώσεις του.
«Αν ένας απλός άνθρωπος είχε κάνει τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Modi, θα οδηγούνταν απευθείας σε ψυχίατρο», υποστήριξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο Modi πάσχει από ένα «σύμπλεγμα του Θεού», ο εκπρόσωπος του BJP Sanju Verma επαίνεσε την απεριόριστη ενέργεια και την εργατικότητά του.
«Είναι γεμάτος με απεριόριστη ενέργεια», παρατήρησε ο Verma καθώς ανέφερε το γεμάτο πρόγραμμα του Modi και τις αδιάλειπτες προεκλογικές του δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης