Τελευταία Νέα
Διεθνή

Christian Karembeu για Νέα Καληδονία: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»

Christian Karembeu για Νέα Καληδονία: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, η Νέα Καληδονία γεννέτειρα του Karembeu βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα
Ο παλαίμαχος άσος και νυν διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Christian Karembeu, μίλησε σε γαλλική ραδιοφωνική εκπομπή και ανέφερε ότι η οικογένειά του περνάει δύσκολες ώρες, εξαιτίας των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στη Νέα Καληδονία.
«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι», αποκάλυψε ο Karembeu με βαριά καρδιά, πριν προσθέσει: «Ο λόγος είναι ισχυρός, αλλά πρόκειται για δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες για αυτές τις δολοφονίες».
Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, η Νέα Καληδονία βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ταραχές που προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων. Οι ταραχές ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση ενός νομοσχεδίου που αποσκοπεί στο να επιτρέψει σε περισσότερους κατοίκους να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές ύστερα από τουλάχιστον δεκαετή διαμονή στη Νέα Καληδονία.
Αυτό το νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αυτονομιστών, φοβούμενοι ότι θα αποδυναμώσει την εξουσία των Κανάκ.
«Κανονικά οι τοπικές εκλογές πρέπει να διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και πρόσφατα, το Παρίσι αποφάσισε να το κάνει το 2021 αντί για το 2022», εξήγησε ο βετεράνος διεθνής με την εθνική Γαλλίας και τόνισε: «Έτσι υπήρξαν αποχές και το γεγονός ότι μπορεί να θεσπιστεί αυτός ο νόμος οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη αντίδραση την οποία καταδικάζω προς και τις δύο κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ανθρώπους ατιμώρητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης